adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
367
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4397
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 714 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 711 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 269.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
367
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8567.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 8534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 900 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 400 mg
VÍZ
-
Összesen 3229.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4397
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 0 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított tormát elektromos húsdarálón ledaráljuk, majd 2 nagyobb tálba szedjük, elfelezzük.
- Ezután mindkét tálhoz öntünk kb. 2-3 dl vizet és merülő mixerrel kicsit pürésítjük (ezt nem muszáj megtenni, csak aki krémesebben szereti).
- Az egyik tál tartalmát gáztepsibe terítjük és 200 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, amikor elkezd "puffogni" és megemelkedik. Ekkor kivesszük de VIGYÁZAT, mert iszonyatosan erős gőze van, nehogy megcsapjon bennünket!
- Még melegen visszatesszük a tálba és 1 dl ecetet, 15 dkg cukrot, 1ek sót, csipet natrium-benzoátot és a szalicilt keverünk hozzá. Majd üvegekbe töltjük, celofánnal, tetővel lezárjuk és mehet a spájzba.
- A másik tál tormával ugyanígy járunk el. Ekkora adagból annyi üveg torma lesz, amennyi a képen látható.
- Aki csípősen szereti, az ne süsse tovább, csak 10 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 70
- 7 napos nézettség: 504
- Össznézettség: 98910
- Feltöltés dátuma: 2012. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Timcsó
30 recept
Tudom, a tormát húsvétra készíti az ember... de nemrég lett felásva a kertem és rengeteg torma "útban volt", sajnáltam kidobni, így elkészítettem. Nagyon-nagyon csíp a torma! Ha valaki készített már tudja, hogy zárt ablakok mögött nem is igazán lehet, mert az embernek még a könnye is folyik:-) Ezért nátha ellen igazán hatásos gyógymód, tormát sütni:-)!