Vegyes vágott házi savanyúság
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
sanila
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
669
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2675
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
44.6g káposzta9 kcal
-
14.9g paprika2 kcal
-
14.9g uborka2 kcal
-
14.9g vöröshagyma5 kcal
-
1.8g só0 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
3.7g ecet1 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
39
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12607.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 11758 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1240.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 408 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 512 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 268 micro
-
β-karotin 791 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 945 micro
Összesen
669
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50430.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 1455 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 592 mg
-
Foszfor 1297 mg
-
Nátrium 47031 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.8 g
-
Cukor 501 mg
-
Élelmi rost 94 mg
VÍZ
-
Összesen 4963.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1632 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2049 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1356 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1072 micro
-
β-karotin 3164 micro
-
β-crypt 312 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3778 micro
Összesen
2675
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
1 kg paprika
-
1 kg vöröshagyma
-
12 dkg só
-
35 dkg cukor
-
2.5 dl ecet
-
1 kávéskanál borkén
-
1.5 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A káposztát, uborkát, hagymát, paprikát megmossuk, legyaluljuk.
- Egy nagy edénybe beletesszük az összes zöldséget, lesózzuk, hozzátesszük a cukrot, ecetet. Ehhez a mennyiséghez rakunk 1 kk borként, 1,5 kk nátrium-benzoátot (meleg vízben feloldva). A cukor mennyiségét lehet növelni, ki mennyire édesenszereti.
- Az egészet jól összekeverjük kézzel, hogy a zöldségek ne törjenek.
- Pár órát hagyjuk pihenni, amíg levet ereszt.
- Üvegekbe szedjük és mehet a polcra (ebből a mennyiségből 8 üveggel lett).
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 113968
- Feltöltés dátuma: 2012. július 16.
Ajánló
Bármikor!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sanila
24 recept
Gyerekkorom nagy kedvence volt ez a savanyúság, nagymamám rendszerint csak ilyet készített, mert imádtuk. A hagyományt visszük tovább, a mai napig a család kedvence. :D