Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Cigánypecsenye
-
200g sertéstarja372 kcal
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
1g mustármag6 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Sült burgonya
Összesen
1024
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Cigánypecsenye
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
5g mustármag25 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g fokhagyma11 kcal
Sült burgonya
Összesen
4096
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Cigánypecsenye
-
36.7g sertéstarja68 kcal
-
13.8g füstölt szalonna90 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
0.2g mustármag1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
Sült burgonya
Összesen
187
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1439.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 311.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
1024
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.3 g
Zsír
-
Összesen 311.8 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5756.5 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 2303 mg
-
Nátrium 2494 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1244.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1071 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
4096
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
187
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Cigánypecsenye
-
800 g sertéstarja
-
300 g füstölt szalonna
-
3 ek mustár
-
2 tk őrölt fűszerkömény
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
8 g fokhagyma
Sült burgonya
Elkészítés
Cigánypecsenye
- A tarját vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, utána klopfoljuk ki őket vékonyra.
- Keverjük össze a mustárt a fűszerekkel és a préselt fokhagymával. Kenjük be alaposan a hússzeletek mindkét oldalát a páccal, majd tegyük be a hűtőbe pihenni. Hagyjuk min. egy éjszakát érlelődni, de 1-2 nap alatt lesz igazán tökéletes a hús. Sütés előtt 15-20 perccel vegyük ki a hűtőből.
- A füstölt szalonnából vágjunk szeleteket, vagdossuk be, majd pirítsuk ki őket zsírjára. Vegyük ki az elkészült szalonnát a serpenyőből, és ebben a forró zsiradékban süssük ki hirtelen a húsokat.
- Tálalásnál az elkészült húsra helyezzünk a sült szalonnából, köretnek pedig kínáljuk mellé a sült burgonyát.
Sült burgonya
- A burgonyát cikkezzük fel, és lobogó, sós vízben főzzük elő 6-7 percig, majd szűrjük le. A szűrőben kissé rázzük össze a burgonyát, hogy érdesebb legyen a felülete.
- Forgassuk össze a kacsazsírral a burgonyát, sózzuk meg, utána egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítsuk ki.
- 200°C-os előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 97
- Össznézettség: 17359
- Feltöltés dátuma: 2023. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
63 recept
A cigánypecsenye a hirtelen sült ételek közé tartozik, ami kellemesen füstös, fűszeres és kellően zsíros. Igazi íz- és kalóriabomba, amit érdemes olykor belecsalni a heti menübe. A legfontosabb- és egyben leghosszabb része a pácolás idő, amit érdemes kivárni, hogy a húst rendesen átjárhassák az ízek.