r
Nosalty Logó

Húsleves darált húsból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Húsleves darált húsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4029 micro
  • β-karotin
    10599 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10055.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    872 mg
  • Foszfor
    3337 mg
  • Nátrium
    4486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    7127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5283 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    806 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    20146 micro
  • β-karotin
    52995 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5152 micro
  • Lut-zea
    17202 micro
Összesen 3002 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden zöldséget megpucolunk, és hosszabb hasábokra vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
  2. A darált húst a fazékba tesszük, és közepes lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levesszük, és beletesszük a tisztított zöldségeket, paradicsomot és paprikát, hagymákat, zöldfűszereket, fűszereket, és felöntjük vízzel, elkeverjük és feltesszük főni.
  3. Közepes lángon fő, amikor elkezd forrni, a tüzet kicsire vesszük alatta, fedőt teszünk rá, és a forrástól számított kb 80 -90 percig gyöngyözve, lassan forralva megfőzzük (párszor kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük azzal, amilyen fűszert hiányolunk belőle, függ a főzési idő a gáztűzhelytől, ha kell, még adjunk 10 percet rá).
  4. Amikor minden megfőtt, beletesszük a közepesre kockázott burgonyákat és a zöldborsót, ekkor adjunk hozzá sót, (mert a burgonya az eddig beletettből el fog venni), és kb. 20 perc alatt megfő a belerakott kétféle zöldség. Ha megfőtt és ízre is finom, kikapcsoljuk és kész van.
  5. Kis lábasban sós vizet forralunk, amiben a levestésztát kifőzzük, leszűrjük, és a leves levéből szűrünk rá, elkeverjük, tálalunk.
  6. A levesből a paradicsom és paprika, valamint hagyma, és zöldfűszerdarabokat kiszedjük, és a többit egy levestálaló edénybe szedhetjük, belemerjük a tésztát, elkeverjük, és asztalra téve kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 225
  • Össznézettség: 92974
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

A húst a saját maga által kiadott kevés kis zsíron átpirítjuk gyorsan,fehéredésig, így  nem teljesen nyersen kerül bele, tehát nem lesznek összeragadva a húsdarabok a főzendő levesbe. Én így tanultam. A sok zöldség és a sok fűszer nagyon finom ízt ad a levesnek, és a színe is szép lesz. Tehetünk bele ha van otthon (mirelit), kertünkben ( jó időben!! ,nyáron, ősz elején)) , vagy mert kedvünk van  hozzá és szeretjük:  kelbimbót,karfiolt, brokkolit,  kelkáposztát is, (óvatosan tegyük bele a vége fele, (kb.:20 perc), mert szétfőhetnek), ezek bármelyikét belefőzve viszont:  ne szedjük ki, tálaljuk fel. :-) A végén, a burgonya bekerülésekor sózni kell, mert a burgonya tulajdonsága, hogy "megeszi" az ételből a sót. Feltétlenül ajánlom a kóstolást. A végén a kiszedett hagyma-paprika-paradicsom-zöldfűszerek  mellett, aki nem szereti, kiszedheti a zellergumót és a karalábét is, esetleg zöldséget, nem mindenki látja a tányérján szívesen. Az ár kb. megállapított, attól függ, mikor és honnan van a hús (saját vágás-e), és a zöldségek is saját termések-e, vagy veszem. Ezt a levest, én mindig kiskocka tésztával tálalom. A tésztát hagyjuk külön kis fazékban, és csak akkor szedjük a levesbe, ha tálaljuk, szedjük és esszük, különben hamar felszívja a leves levét. Érdemes kipróbálni, finom. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsleves darált húsból
Éva-Anyóca 350 recept

Új esztendő, január és hideg. Eredmény: levest kell főzni, jó meleget , finomat és laktatót. :-) Nagyon szeretjük a húslevest, most egy gyorsabb, és általunk nagyon szeretett változatát készítettem el. Ez a mennyiség nekünk két napi leves,( nagyon nagy kedvencünk! ) ,- de vendégváráskor is szívesen készítem. Kiskocka tésztával tálalom. Sikere van. :-) Ennyi a történet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...