Húsleves darált húsból
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
120g sertéscomb218 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
144g fehérrépa92 kcal
-
42g pasztinák27 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
48g karalábé10 kcal
-
40g zöldpaprika7 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustármag1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
800g víz0 kcal
-
4g leveskocka13 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
640g sárgarépa234 kcal
-
720g fehérrépa459 kcal
-
210g pasztinák134 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
7.2g sertéscomb13 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
8.6g fehérrépa6 kcal
-
2.5g pasztinák2 kcal
-
3.1g zeller1 kcal
-
2.9g karalábé1 kcal
-
2.4g zöldpaprika0 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6g burgonya3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g zöldborsó5 kcal
-
48g víz0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2011.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 667 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1425.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1057 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 4029 micro
-
β-karotin 10599 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1030 micro
-
Lut-zea 3440 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10055.6 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1141 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 872 mg
-
Foszfor 3337 mg
-
Nátrium 4486 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.6 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 111 mg
VÍZ
-
Összesen 7127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5283 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 806 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 1243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1213 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 20146 micro
-
β-karotin 52995 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5152 micro
-
Lut-zea 17202 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 242 micro
-
β-karotin 636 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 62 micro
-
Lut-zea 206 micro
Hozzávalók
-
8 db sárgarépa
-
8 db fehérrépa
-
3 db pasztinák
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db karalábé
-
1 csokor petrezselyem
-
6 gerezd fokhagyma
-
5 db burgonya
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
50 dkg zöldborsó
-
4 l víz
-
2 db leveskocka
Elkészítés
- Minden zöldséget megpucolunk, és hosszabb hasábokra vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
- A darált húst a fazékba tesszük, és közepes lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levesszük, és beletesszük a tisztított zöldségeket, paradicsomot és paprikát, hagymákat, zöldfűszereket, fűszereket, és felöntjük vízzel, elkeverjük és feltesszük főni.
- Közepes lángon fő, amikor elkezd forrni, a tüzet kicsire vesszük alatta, fedőt teszünk rá, és a forrástól számított kb 80 -90 percig gyöngyözve, lassan forralva megfőzzük (párszor kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük azzal, amilyen fűszert hiányolunk belőle, függ a főzési idő a gáztűzhelytől, ha kell, még adjunk 10 percet rá).
- Amikor minden megfőtt, beletesszük a közepesre kockázott burgonyákat és a zöldborsót, ekkor adjunk hozzá sót, (mert a burgonya az eddig beletettből el fog venni), és kb. 20 perc alatt megfő a belerakott kétféle zöldség. Ha megfőtt és ízre is finom, kikapcsoljuk és kész van.
- Kis lábasban sós vizet forralunk, amiben a levestésztát kifőzzük, leszűrjük, és a leves levéből szűrünk rá, elkeverjük, tálalunk.
- A levesből a paradicsom és paprika, valamint hagyma, és zöldfűszerdarabokat kiszedjük, és a többit egy levestálaló edénybe szedhetjük, belemerjük a tésztát, elkeverjük, és asztalra téve kínálhatjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 225
- Össznézettség: 92974
- Feltöltés dátuma: 2012. január 25.
Ajánló
A húst a saját maga által kiadott kevés kis zsíron átpirítjuk gyorsan,fehéredésig, így nem teljesen nyersen kerül bele, tehát nem lesznek összeragadva a húsdarabok a főzendő levesbe. Én így tanultam. A sok zöldség és a sok fűszer nagyon finom ízt ad a levesnek, és a színe is szép lesz. Tehetünk bele ha van otthon (mirelit), kertünkben ( jó időben!! ,nyáron, ősz elején)) , vagy mert kedvünk van hozzá és szeretjük: kelbimbót,karfiolt, brokkolit, kelkáposztát is, (óvatosan tegyük bele a vége fele, (kb.:20 perc), mert szétfőhetnek), ezek bármelyikét belefőzve viszont: ne szedjük ki, tálaljuk fel. :-) A végén, a burgonya bekerülésekor sózni kell, mert a burgonya tulajdonsága, hogy "megeszi" az ételből a sót. Feltétlenül ajánlom a kóstolást. A végén a kiszedett hagyma-paprika-paradicsom-zöldfűszerek mellett, aki nem szereti, kiszedheti a zellergumót és a karalábét is, esetleg zöldséget, nem mindenki látja a tányérján szívesen. Az ár kb. megállapított, attól függ, mikor és honnan van a hús (saját vágás-e), és a zöldségek is saját termések-e, vagy veszem. Ezt a levest, én mindig kiskocka tésztával tálalom. A tésztát hagyjuk külön kis fazékban, és csak akkor szedjük a levesbe, ha tálaljuk, szedjük és esszük, különben hamar felszívja a leves levét. Érdemes kipróbálni, finom. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Új esztendő, január és hideg. Eredmény: levest kell főzni, jó meleget , finomat és laktatót. :-) Nagyon szeretjük a húslevest, most egy gyorsabb, és általunk nagyon szeretett változatát készítettem el. Ez a mennyiség nekünk két napi leves,( nagyon nagy kedvencünk! ) ,- de vendégváráskor is szívesen készítem. Kiskocka tésztával tálalom. Sikere van. :-) Ennyi a történet.