Pacalpörkölt 6.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
667g pacal567 kcal
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
3 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
6 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sertészsír56 kcal
Összesen
695
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8000g pacal6800 kcal
-
1500g vöröshagyma546 kcal
-
400g zöldpaprika66 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
6g majoranna16 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
45g fokhagyma60 kcal
-
324g hegyes erős paprika72 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g sertészsír677 kcal
Összesen
8345
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
74.3g pacal63 kcal
-
13.9g vöröshagyma5 kcal
-
3.7g zöldpaprika1 kcal
-
1.9g zöldpaprika0 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
Összesen
77
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 819 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1874.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 739.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 1315 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
695
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 996.3 g
Zsír
-
Összesen 376.5 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 9831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22494.6 g
-
Cink 119 mg
-
Szelén 1017 mg
-
Kálcium 6163 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 1349 mg
-
Foszfor 5874 mg
-
Nátrium 7894 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.1 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 8869.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 537 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 111 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 760 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 841 micro
-
Kolin: 15784 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 480 micro
-
β-karotin 5854 micro
-
β-crypt 781 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4377 micro
Összesen
8345
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 48 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
8 kg pacal
-
1.5 kg vöröshagyma
-
4 db zöldpaprika
-
2 közepes db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
12 db babérlevél
-
1.3 ek bors
-
1.3 ek köménymag
-
2 ek majoranna
-
3 ek fűszerpaprika
-
15 gerezd fokhagyma
-
8 db borókabogyó
-
1 kk mustármag
-
só ízlés szerint
-
5 ek sertészsír
Elkészítés
- Az egész nyers pacalt alaposan mossuk át, ha van benne százrétű, arra különösen figyeljünk oda, egyesével "lapozzuk" át.
- Vágjuk nagyobb darabokra, úgy könnyeben boldogulunk vele.
- Egy nagy fazékba tegyük fel főni, tegyünk bele 3 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát, az evőkanál egész borsot, köményt és 6 db babérlevelet, 2 teáskanál sót. Én annyi ideig abálom, hogy a villa könnyedén bele menjen. Ha kész, leszedjük róla a fölös faggyút, ha van rajta, majd vékony csíkokra vágjuk.
- A maradék hagymát kockára vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. Rakjuk bele a kávéskanál egész köményt, és "pattogtassuk ki.
- Vegyük le a tűzről, rakjuk bele a pirospaprika felét, alaposan keverjük össze, vigyázzunk, nehogy nagyon forró legyen a zsír, mert a paprika megkeseredik.
- Tegyük bele a csíkozott pacalt, karikázzuk bele a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, 1 evőkanál majoránnát, a bors egy részét, és a mustármagot őröljük bele. A borókabogyót és a fokhagymát csak nyomjuk szét a kés fokával, az is mehet bele. Lassú tűzön főzzük, épp csak "peszeregjen"! A főzés felénél, kb. 2-2,5 óra, tegyük bele a maradék paprikát, a majoránnát, kóstoljuk meg a "savát", és ha kell, sózzunk utána.
- A gyufapaprikát csak a végefelé rakjuk bele, nehogy szétfőjjön! A levét többször pótoljuk, ne öntsünk alá egyszerre sok vizet!
- Főzés közben nagyon ügyeljünk rá, mert hamar lekapja!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 133
- Össznézettség: 92656
- Feltöltés dátuma: 2011. február 15.
Ajánló
Sós burgonyával tudom ajánlani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Természetesen kevesebbet is lehet főzni. Azért adtam meg ezt a mennyiséget, mert az elkészítése kicsit hosszadalmas, mi a maradékot lefagyasztjuk, elég sűrűn van nálunk terítéken. (Egyébként nagyobb mennyiségben készítve szerintem finomabb!)