r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt 6.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tábori József
Pacalpörkölt 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 8345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    1315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 695 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    996.3 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    9831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22494.6 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    1017 mg
  • Kálcium
    6163 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1349 mg
  • Foszfor
    5874 mg
  • Nátrium
    7894 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    8869.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    111 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    760 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    841 micro
  • Kolin:
    15784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    5854 micro
  • β-crypt
    781 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4377 micro
Összesen 8345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    48 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész nyers pacalt alaposan mossuk át, ha van benne százrétű, arra különösen figyeljünk oda, egyesével "lapozzuk" át.
  2. Vágjuk nagyobb darabokra, úgy könnyeben boldogulunk vele.
  3. Egy nagy fazékba tegyük fel főni, tegyünk bele 3 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát, az evőkanál egész borsot, köményt és 6 db babérlevelet, 2 teáskanál sót. Én annyi ideig abálom, hogy a villa könnyedén bele menjen. Ha kész, leszedjük róla a fölös faggyút, ha van rajta, majd vékony csíkokra vágjuk.
  4. A maradék hagymát kockára vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. Rakjuk bele a kávéskanál egész köményt, és "pattogtassuk ki.
  5. Vegyük le a tűzről, rakjuk bele a pirospaprika felét, alaposan keverjük össze, vigyázzunk, nehogy nagyon forró legyen a zsír, mert a paprika megkeseredik.
  6. Tegyük bele a csíkozott pacalt, karikázzuk bele a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, 1 evőkanál majoránnát, a bors egy részét, és a mustármagot őröljük bele. A borókabogyót és a fokhagymát csak nyomjuk szét a kés fokával, az is mehet bele. Lassú tűzön főzzük, épp csak "peszeregjen"! A főzés felénél, kb. 2-2,5 óra, tegyük bele a maradék paprikát, a majoránnát, kóstoljuk meg a "savát", és ha kell, sózzunk utána.
  7. A gyufapaprikát csak a végefelé rakjuk bele, nehogy szétfőjjön! A levét többször pótoljuk, ne öntsünk alá egyszerre sok vizet!
  8. Főzés közben nagyon ügyeljünk rá, mert hamar lekapja!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 92656
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 15.

Ajánló

Sós burgonyával tudom ajánlani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pacalpörkölt 6.
Tábori József 18 recept

Természetesen kevesebbet is lehet főzni. Azért adtam meg ezt a mennyiséget, mert  az elkészítése kicsit hosszadalmas, mi a maradékot lefagyasztjuk, elég sűrűn van nálunk terítéken. (Egyébként nagyobb mennyiségben készítve szerintem finomabb!)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...