r
Nosalty Logó

Zöld, tavaszi tojáspörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Zöld, tavaszi tojáspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 1253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 69 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6159 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9763 micro
Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4568.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2688 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    1516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    18477 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29290 micro
Összesen 1253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1021 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1619 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd jeges vízbe tesszük, hagyjuk kihűlni és megpucoljuk őket.
  2. Olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is. További 1-2 perc pirítás után beletesszük a reteklevelet és a spenótot és fedő alatt megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és 5-7 perc alatt összefőzzük az alapot. Botmixerrel teljesen simára dolgozzuk.
  4. A tojásokat felnegyedeljük, majd beletesszük őket a zöld alapba és elkeverjük. Kaláccsal, ecetes salátával és retekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2570
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 28.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Zöld, tavaszi tojáspörkölt
Lakos Benedek 373 recept

A klasszikus tojáspörkölt fantasztikusan zöld, harsány és tavaszias szószban érkezik, ezzel teljes hátraarcot mutatva a magyaros, paprikás verziónak. Készítsük el, ha valami könnyedebb, mégis laktató ebédre (vagy akár kiadós reggelire) vágyunk. Húsvétra is kiváló választás, hisz' tojás úgyis akad majd otthon: tunkoljuk egy szelet kaláccsal, mellé pedig fogyasszunk ecetes salátát és retket.

Hozzávalók

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...