r
Nosalty Logó

Bibimbap - koreai fullos egytálétel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Bibimbap - koreai fullos egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A húshoz

A zöldségekhez

Tálalás

Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A húshoz

A zöldségekhez

Tálalás

Összesen 3194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A húshoz

A zöldségekhez

Tálalás

Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2641 micro
  • β-karotin
    12985 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6542 micro
Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8383.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1607 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    3432 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3047.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5155 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    733 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2338 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    10564 micro
  • β-karotin
    51940 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    26170 micro
Összesen 3194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A rizshez

A húshoz

A zöldségekhez

Tálalás

Elkészítés

A rizshez

  1. A rizst főzzük meg kevés sóval.

A húshoz

  1. A bélszínt vékonyan felcsíkozzuk, egy tálban rácsurgatunk egy evőkanál mézet, hozzáadjuk a szezámolajat, a szójaszószt és az áttört fokhagymát, átkeverjük, megszórjuk szezámmaggal, és hűtőbe tesszük a tálalásig.
  2. Aki tart a nyers hústól, tálalás előtt nyugodtan pirítsa át, Koreában is megteszik, főleg, ha gyermeknek készítik ezt a fogást.

A zöldségekhez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk, amit kell.
  2. A szójababcsírát mosás után sós vízben, alacsony lángon, 20 percre főni tesszük. Leszűrjük és egy tálban hagyjuk a tálalásig.
  3. A spenótot - én bébispenótot használtam - kicsi forralt vízzel forrázzuk le, tegyük szűrőbe, ha kiengedte a plusz vizet, fűszerezzük sóval, szójaszósszal, áttört fokhagymával. Kis szezámmagszórással tegyük félre a tálalásig.
  4. A répákat, a retket és a cukkinit picit lesózzuk, és állni hagyjuk, hogy a levükből eresszenek. Utána mindent vékony csíkokra felvágunk.
  5. Aztán mindent, egymás után, egy serpenyőben, egymás után, kevés szezámolajon megpirítunk, aztán egy tálra helyezzük az alapanyagokat egymás mellé tálalásig.

Tálalás

  1. A tojásokat frissen, tálalás előtt, formában sütjük, hogy szép kerek formájuk legyen.
  2. A rizsből minden tányérban megágyazunk. Körben rátálalunk mindegyik zöldségből egy-egy kupacot. Középre mehet a pácolt vagy a pirított hús. Ennek a tetejébe a tükörtojás, rá a frissen aprított újhagyma és a pirított szezámmagszórás. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 21025
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 16.

Ajánló

Készítsd családi, baráti összejövetelre, vagy csak amikor éppen ráérsz meglepni valakit vele!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a gulyást szentségtörés más hússal főzni, úgy egyértelmű, hogy a bibimbap marhával készül. Amióta Amerikában felkapták a kimchit, azóta azt is tesznek bele. Oké, hogy az is koreai, de eredetileg az sem kerül bele. Viszont alapjáraton kellene hozzá harangvirággyökér és saspáfrány, szárítva kapható gyógynövények. Ezeket más zöldekkel és petrezselyemgyökérrel pótoltam. Valamint a gochujang-ot, a koreai paprikakrémet, hazai szuperfinom, házi paprikakrémmel. Kedvenc koreai vlogger szakácsom, Maangchi receptjét vettem alapul, benne mindig bízhattok ti is, ha koreait szeretnétek főzni!

Hozzávalók

A rizshez

A húshoz

A zöldségekhez

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...