r
Nosalty Logó

Vegán kalács hummusszal és zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán kalács hummusszal és zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a kalácshoz

tálaláshoz

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a kalácshoz

tálaláshoz

Összesen 4602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a kalácshoz

tálaláshoz

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 4602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

a kalácshoz

tálaláshoz

Elkészítés

a kalácshoz

  1. Egy nagy tálba öntjük a langyos vizet és a rizstejet, majd beleszórjuk az élesztőt és egy kanállal a cukorból. Elkeverjük, és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő a folyadékban.
  2. Amikor ez megtörtént, öntsük hozzá a megolvasztott margarint, majd kanalanként keverjünk hozzá 8 evőkanálnyi aquafabát. Amikor már teljesen egynemű minden, a teteje pedig picit habos, adjuk hozzá a maradék cukrot és egy csipet sót.
  3. Jöhet 3-4 kanál liszt is, amit kézi robotgép dagasztó fejével kezdjünk el összedolgozni a folyadékkal. Fokozatosan adjuk hozzá az összes lisztet, közben folyamatosan dagasztva a tésztát. Akkor jó, ha elkezd fényesedni, és szépen elválik már a tál szélétől keverés közben.
  4. A készre gyúrt tésztát tegyük egy másik, nagy, kiolajozott edénybe, majd lefedve kelesszük a kétszeresére.
  5. A megkelt tésztát szedjük enyhén lisztes nyújtódeszkára, picit gyúrjuk át, majd felezzük meg, a feleket pedig szedjük 3-3 fele. A harmadokat érdemes mérlegen is lemérni, hogy nagyjából stimmeljenek súlyra.
  6. A tésztaadagokat picit átgyúrjuk, majd hosszú kígyót vagy hurkát gyúrunk belőle a kezünkkel. 3 ilyen tésztacsík egy-egy-egy végét picit összenyomkodjuk, majd hármasfonással szépen megfonjuk a kalácsot. Amikor elfogynak a tésztaszálak, összenyomkodva dolgozzuk el a végeiket, majd fonjuk meg a másik adagot is.
  7. A megformázott kalácsokat kenjük le a maradék (2 kanál) aquafabával, majd szórjuk meg alaposan mákkal és nagyobb szemű sóval.
  8. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 30 perc alatt készre sülnek, Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy készen vannak-e.

tálaláshoz

  1. A készre sült kalácsot hagyjuk picit hűlni, majd szeletelhetjük is.
  2. A kalácsszeleteket kenjük meg hummusszal, majd pakoljunk rá ízlés szerint szeletelt zöldségeket és sózzuk-borsozzuk. Mi kígyóuborkát, retket és retekcsírát halmoztunk rájuk, de kísérletezzetek nyudogtan. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1664
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 01.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra
további kategória: húsvét kategória: vegán húsvéti receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
Vegán kalács hummusszal és zöldségekkel
Nosalty vegán 138 recept

A vegánokra is gondolva idén húsvétra egy csodálatos, állati alapanyagoktól mentes kalácsreceptet hoztunk nektek . A tojást aquafabával helyettesítettük, a végeredmény pedig kelt tésztához méltóan puha és foszlós pékáru lett, ami jól elcsomagolva hosszú napokig puha marad. Mi isteni hummusszal megkenve és sok zöldséggel megpakolva fogyasztottuk, de nyugodtan próbáljátok ki édesen is, úgy is nagyszerű!

Hozzávalók

a kalácshoz

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...