Kecskesajt

Kecskesajt

Leírás

Minden kecsketejből készült sajt ide tartozik. Állagát tekintve lehet lágy (friss kecskesajt) vagy kemény (érlelt kecskesajt). A friss sajt kevés zsírt, de kevesebb kalciumot is tartalmaz, mint a száraz sajt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss kecskesajt egy hétig áll el a hűtőben, míg a kemény sajt több hétig.

100g Kecskesajt

fehérjetartalom

21.58 g

zsírtartalom

79028.156 g

szénhidráttartalom

0.12 g

víztartalom

45.52 g

gramm kecskesajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

415 mg

Foszfor

375 mg

Kalcium

298 mg

Magnézium

29 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.06 g

Kolin

15.4 mg

Niacin - B3 vitamin

1.148 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.676 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.58 g

Zsír

telített zsírsav

20.639 g

egyszeresen telített zsírsav

6.808 g

többszörösen telített zsírsav

0.709 g

koleszterin

79 g

ásványi anyagok

Kalcium

298 mg

Vas

1.62 mg

Magnézium

29 mg

Foszfor

375 mg

Nátrium

415 mg

Cink

0.66 mg

Réz

0.564 mg

Mangán

0.093 mg

Szelén

3.8 µg

szénhidrát

cukor

0.12 g

víz

45.52 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.072 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.676 mg

Niacin - B3 vitamin

1.148 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.19 mg

Folát

2 µg

Kolin

15.4 mg

Retinol

401 µg

Béta-karotin

77 µg

E vitamin

0.26 mg

D vitamin

22 µg

K vitamin

2.5 µg

B12 vitamin

0.22 µg

A vitamin

407 µg

B6 vitamin

0.06 g

Címlapról ajánljuk

„Elképzelhetetlen, hogy a kollégák étlen-szomjan vágjanak neki a műszaknak" –...

Aki étteremben vacsorázik, az általában 2-2,5 órát tölt ott, élvezve az udvarias kiszolgálást, a jó ételeket és italokat, de mindaz, amit ekkor lát, csupán a felszín, és ez még akkor is igaz, ha ez a felszíni élmény határozza meg, hogy visszatér-e az adott étterembe vagy sem. Ahhoz, hogy a vacsora tökéletes legyen, hogy mindenki úgy érezze, jól töltötte a maga kétóráját, rengeteg munkára van szükség, az éttermi csapat sokszor tíz-tizenkét órákat van talpon, és lássuk be, egy ilyen műszakot éhesen nem lehet végigcsinálni. Az ő közös étkezésük, a stábebéd, a személyzeti vagy staff food épp ezért elengedhetetlen része a napjuknak, arról nem is beszélve, hogy a műszak hangulatát is nagyban meg tudja határozni egy ilyen közös ebéd hangulata.

Kormos Lili

További cikkek