r
Nosalty Logó

Carbonara rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Carbonara rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1611.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6447.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 2799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit, felszeleteljük rakott krumplinak valóra, feltesszük főni sós vízben, amíg félpuha nem lesz. Nem szabad teljesen puhára, hiszen még sütni fogjuk!
  2. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
  3. Olajon hagymát pirítunk, beletesszük a darált húst, megpirítjuk.
  4. A carbonarát összekeverjük a joghurttal/ tejföllel és a krémsajttal, majd a húsra öntjük, aztán együtt főzzük.
  5. Idővel beleteszünk egy kis sajtot, kecskesajtot, (az elejétől számolva) 10 perc múlva kész is.
  6. A krumplival kirakjuk a tepsi alját, ráöntjük a hús felét, megint krumpli, és megint hús, a teteje legyen vegyesen.
  7. Sütőbe tesszük, kb. 30 percre. Ebből 20 perc fóliával, majd levesszük a fóliát, rászeleteljük a mozzarellát, visszatoljuk 10 percre, és voilá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: ..34x24x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27134
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát ez nem egy kifejezetten bármilyen diétának megfelelő étel, de írtó egyszerű és kevés hozzávaló kell, hiszen természetesen nem feltétel a kecskesajt, a joghurt, és a mozzarella, sőt ezt meg változatosabban is biztos el lehet készíteni, de nekem most ez ihletődött, meghozzá egy itteni paradicsomos rakott krumpli receptből. Szóval ezt akkor carbnarás rakott krumplinak nevezném. Fehérjét eszünk itt szénhidráttal, és zsíros krémsajttal .Én ezt olyan éjfél körül ettem, szóval ettől nem leszünk karcsúbbak, csak maximum boldogabbak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...