Kávés álomszelet kecskesajtos krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A grillázshoz
A piskótához
-
14g vaj103 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
33g finomliszt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
29g kefir18 kcal
A kecskesajtos krémhez
-
28g habtejszín82 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
13g kecskesajt46 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
701
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A grillázshoz
A piskótához
-
115g vaj825 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
260g finomliszt946 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
235g kefir143 kcal
A kecskesajtos krémhez
-
225g habtejszín657 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
5610
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A grillázshoz
A piskótához
-
7.2g vaj52 kcal
-
12.5g nádcukor47 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
14.7g kefir9 kcal
A kecskesajtos krémhez
-
14.1g habtejszín41 kcal
-
6.2g fehér csokoládé34 kcal
-
6.2g kecskesajt23 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
351
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
701
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 309.4 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 988 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4506.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1331 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1766 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637 g
-
Cukor 424 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 531.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2050 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 2016 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
5610
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A grillázshoz
A piskótához
-
200 g nádcukor
-
2 db tojás
-
260 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
4 teáskanál instant kávé
-
3 teáskanál őrölt kávé
-
235 ml kefir
A kecskesajtos krémhez
-
225 ml habtejszín
-
100 g fehér csokoládé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
citromfű ízlés szerint
Elkészítés
A grillázshoz
- A diót durvára vágjuk, a cukrot pedig egy nagy serpenyőbe öntjük. Előkészítünk egy tepsit, két sütőpapírt és egy sodrófát. A cukrot közepes lángon melegítjük a serpenyőben, és amikor elkezd olvadni, az edényt mozgatva gondoskodunk róla, hogy egyenletesen karamellizálódjon a cukor. Ha mélybarna és karamellás illatú, levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a diót. A masszát a sütőpapíros tepsire öntjük, ráhelyezzük a másik papírt és a sodrófával laposra nyújtjuk. Hagyjuk kihűlni, és egy részét apróra törjük. Tetszőleges mennyiségűt használhatunk belőle a süteményben, de nagyjából 60-80 gramm az ajánlott mennyiség.
A piskótához
- A barnított vajhoz fogunk egy egész tömb vajat, majd kockákra vágjuk és egy nagy, világos színű (hogy jobban lássuk a barnulást) serpenyőbe tesszük. Közepes lángon felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés közben tovább főzzük. Először látni fogjuk, hogy kis fehér részecskék válnak ki a vajból, ezek fognak idővel aranybarnára pirulni. Nagyjából 5 perc kell ehhez, de ítéljünk a szín és az illat alapján. Ha diós, kellemesen pirult illatokat érzünk, és a részecskék barnára váltanak, elkészültünk. Vigyázzunk, ne égessük oda, mert akkor keserű lesz. A barnított vajat tegyük át rögtön egy tálba, majd hagyjuk teljesen megszilárdulni. Ebből mérjük ki a süteményhez szükséges mennyiséget.
- A vajat kihabosítjuk a cukorral, amíg világos színt nem kap a keverék. Ekkor hozzáadjuk egyenként a két tojást (mindig várjuk meg, hogy teljesen felvegye az előzőt a massza).
- A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és őrölt kávéval. A kefirt elkeverjük az instant kávéval. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros alaphoz először a liszt harmadát, majd a kefir felét, utána még egy harmad lisztet, végül pedig a megmaradt kefirt és lisztet. Hozzáforgatjuk az aprított grillázst is.
- Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, majd kibéleljük sütőpapírral. Elegyengetjük benne a masszát, majd hőlégkeveréssel 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 20 percig sütjük, mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát. Rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.
A kecskesajtos krémhez
- A kecskesajtról levágjuk a penészes kérget, majd a sajtot kockákra vágjuk. A csokoládét egy hőálló tálba törjük, a tejszínt pedig felmelegítjük (ne forraljuk fel, de legyen jó meleg).
- A meleg tejszínt a csokoládéra öntjük, majd hagyjuk 5 percig állni. Ekkor egy habverővel simára keverjük. Ha nem lenne elég meleg, visszatesszük a tálat egy forró vízzel megtöltött kislábosra, és gőz fölött felmelegítjük.
- A meleg tejszínes keverékbe beletesszük a kecskesajtot, majd egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 20 percre.
- A hideg, megdermedt krémet kézi mixerrel felverjük, amíg sűrű és habos nem lesz. A kihűlt piskótára kenjük, majd reszelt citromhéjjal, citromfűvel és kávébabokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2503
- Feltöltés dátuma: 2023. május 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Egy hangulatos belvárosi bisztróban kóstoltam életem eddig legizgalmasabb desszertjét, amely többek között egy kecskesajtos-fehércsokis mousse-t és egy kávés piskótát tartalmazott. A kombináció szokatlansága arra kéztetett, hogy én magam is alkossak egy ilyen ízekben pompázó édességet, így született meg az alábbi recept. Talán nem a legegyszerűbb sütemény, de mindenképpen megéri kipróbálni – ha készen álltok egy kalandra, mindenképpen kóstoljátok meg!