r
Nosalty Logó

Sajtos hacsapuri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sajtos hacsapuri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5181.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2038 micro
Összesen 3989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk egy csipet cukrot, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a tojást, a vizet, a sót, és a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Alaposan kidolgozzuk, és letakarva, langyos helyen 90 percig pihentetjük, míg a duplájára nő.
  4. Ha kész, négy felé vágjuk a tésztát, és ovális formára lapítjuk sodrófával.

A töltelékhez

  1. A sajtokat összemorzsoljuk, hozzáütünk két tojást és a kanál vajat.
  2. Jól kikeverjük, ha kell, sózzuk (bár a sajtok elég sósak szoktak lenni).
  3. A sajtos töltelékeket az ovális tésztaformák közepére halmozzuk, majd a két végüket megcsavarjuk, és csónak formára alakítjuk. Lekenjük egy tojással, és 20 percre 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ha kész, kivesszük, és mindegyik csónakba ütünk még egy tojást.
  4. Visszatesszük a sütőbe még 2-3 percre, míg a tojás átsül, de még folyékony marad a sárgája.
  5. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 12657
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A grúz hacsapurinak rengeteg változata van - ez az egyik legegyszerűbb, sajtos verzió. Nagyon laktató és nagyon finom - szerintem tökéletes baráti borozgatás mellé.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...