Kecskesajtos rukkola saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
75g rukkola19 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
25g dió164 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
438
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
150g rukkola38 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
50g dió327 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
874
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
46.7g rukkola12 kcal
-
31.2g kecskesajt113 kcal
-
15.6g dió102 kcal
-
1.6g balzsamecet1 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
Összesen
272
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 935.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 94.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2669 micro
Összesen
438
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 79.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1871.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 188.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5337 micro
Összesen
874
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1663 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg rukkola
-
5 dkg dió
-
1 ek balzsamecet
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A rukkolát megmossuk, szűrőn jól lecsepegtetjük, konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
- Közben a diót felhevített, száraz serpenyőre téve illatosra pirítjuk.
- A száraz rukkolát tányérokra halmozzuk, a kecskesajtot rámorzsoljuk, a pirított diót a tetejére szórjuk.
- Balzsamecettel és olívaolajjal permetezzük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 54361
- Feltöltés dátuma: 2008. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Az ünnepek alatti, nagy családi eszem-iszomokat megelőzően készítettem ezt a könnyű salátát. Kínálhatjuk hideg előételként, többfogásos vacsorák alkalmával, de egy sietős hétköznapi estén működhet önálló vacsoraként.