r
Nosalty Logó

Kecskesajtos rukkola saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Kecskesajtos rukkola saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2669 micro
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5337 micro
Összesen 874 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkolát megmossuk, szűrőn jól lecsepegtetjük, konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
  2. Közben a diót felhevített, száraz serpenyőre téve illatosra pirítjuk.
  3. A száraz rukkolát tányérokra halmozzuk, a kecskesajtot rámorzsoljuk, a pirított diót a tetejére szórjuk.
  4. Balzsamecettel és olívaolajjal permetezzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 54361
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepek alatti, nagy családi eszem-iszomokat megelőzően készítettem ezt a könnyű salátát. Kínálhatjuk hideg előételként, többfogásos vacsorák alkalmával, de egy sietős hétköznapi estén működhet önálló vacsoraként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...