Spárgás-ricottás ravioli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
35g tojássárgája113 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g víz0 kcal
Ricottakrém
-
63g ricotta94 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
140g zöldspárga20 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás
-
125g zöldspárga18 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
75g pezsgő62 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g méz5 kcal
-
0 kcal
Összesen
1310
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0g víz0 kcal
Ricottakrém
-
250g ricotta375 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
560g zöldspárga78 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás
-
500g zöldspárga70 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
300g pezsgő249 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0 kcal
Összesen
5238
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0g víz0 kcal
Ricottakrém
-
8.2g ricotta12 kcal
-
3.3g kecskesajt12 kcal
-
1.6g parmezán sajt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
18.4g zöldspárga3 kcal
-
0.3g tojássárgája1 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás
-
16.5g zöldspárga2 kcal
-
6.6g bacon26 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
9.9g pezsgő8 kcal
-
3.3g alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0 kcal
Összesen
172
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2822.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 834 mg
-
Nátrium 1244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 403 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1157 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2168 micro
Összesen
1310
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 198.7 g
Zsír
-
Összesen 257.9 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11288.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 390 mg
-
Kálcium 2080 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 3337 mg
-
Nátrium 4976 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1611.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2002 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 530 micro
-
K vitamin: 483 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 860 micro
-
Kolin: 1995 mg
-
Retinol - A vitamin: 1597 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 4627 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8674 micro
Összesen
5238
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
3 db tojás
-
7 db tojássárgája
-
3 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál só
-
1 tk ecet
-
4 csepp víz
Ricottakrém
-
250 g ricotta
-
só csipet
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
8 g tojássárgája
-
2 ek olívaolaj
Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás
-
1 csomag zöldspárga
-
1 ek finomliszt
-
2 ek olívaolaj
-
1 dl alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi dijoni mustár
Elkészítés
Tészta
- A tészta összegyúrását végezhetjük gépben vagy hagyományosan, kézzel. Az alapanyagokat a keverőüstbe tesszük, és hagyjuk, hogy a robotgép összedolgozza őket. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és szorosan fóliába csomagoljuk. Hűtőben pihentetjük legalább 3-4 órát, hogy a gluténnak legyen ideje dolgozni, és egy jól nyújtható, sima állagú tésztát kapjunk végeredményként.
- A nyújtáshoz: tésztagépre lesz szükségünk vagy némi türelemre, jó karizomra és sodrófára. A pihentetett tésztából csak annyit vegyünk elő, amennyit éppen használunk, hogy ne száradjon ki.
- Formázzunk nagyjából téglalapot a tésztából. Az első 3-4 nyújtásnál a téglalapot meglisztezzük, háromba hajtjuk, és elforgatjuk 90 fokkal. Amikor érezzük, hogy a tésztánk felülete már sima, onnantól kezdve folyamatosan egyre vékonyabbra nyújtjuk, amíg egy hosszú tésztalapot nem kapunk.
- Két egyforma méretű és vastagságú téglalapra lesz szükségünk, durván 2-3 mm vékonyakra.
- Az egyik lapra köröket nyomkodunk az előzőleg elkészített krémből (Lásd: Ricottakrém), és mindegyik közepébe teszünk 1-1 tojássárgáját. A tészta széleit hideg vízzel megkenjük, majd óvatosan, egyenletesen ráhelyezzük a másik tésztalapot, és szépen lesimítjuk a töltelék körül. Nagy méretű, kör alakú kiszúrókkal formázzuk.
- A kész raviolikat réteslisztes tányérra, majd hűtőbe tesszük kicsit pihenni. Ez idő alatt a tálaláshoz a spárgát előfőzzük, a bacont lepirítjuk, és elkészítjük a mártást.
- Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, és ha már forr, beletesszük a raviolikat. Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert nem fognak tudni feljönni a víz felszínére. Ha kész, csöpögtessük le őket, és forgassuk meg őket a mártásban.
- Tálaláskor tegyünk egy vagy két raviolit egy szép tányér közepére, helyezzünk köré pár szál spárgát, szórjuk meg sült szalonnával, frissen vágott snidlinggel és őrölt borssal. Ízlésesen apró, finom zöld levelekkel dekoráljuk (bazsalikommal vagy más fűszernövényekkel).
Ricottakrém
- A töltelékhez a ricottát jó alaposan összekeverjük az előkészített hozzávalókkal, majd hűtőbe tesszük állni egy-két órára. Ha nem elég sűrű az állaga, tehetünk hozzá még reszelt parmezánt vagy egy nagyon kevés zsemlemorzsát. Felhasználáskor a krémet habzsákba töltjük, így könnyebb lesz az adagolás.
Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás
- Tegyünk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót, majd hagyjuk enyhén felforrni. Vágjuk le a spárgák fás szárát, és hámozzuk meg őket vékonyan burgonyahámozóval. Tegyük őket a fazékba, és főzzük max. 1-2 percig. Szűrőkanállal vegyük ki, és tegyük át egy jeges vízzel teli tálba őket, hogy ne főjenek tovább, és roppanósak maradjanak. Végül hagyjuk őket lecsöpögni, és tegyük őket félre.
- A bacont serpenyőben, olívaolajon ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékot megszórjuk a liszttel, egy kicsit lepirítjuk, majd felöntjük pezsgővel, és besűrítjük az egészet. Végül hideg vaj hozzáadásával lágyítjuk. Sóval, borssal, mustárral és egy kevés mézzel ízesítjük. Ha túl sűrű, alaplével vagy tésztafőzővízzel hígíthatjuk. Tálalásig tegyük félre, és tartsuk langyosan.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 679
- Feltöltés dátuma: 2024. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett és látványos fogás, amihez szükség lesz némi odafigyelésre és türelemre, de minden percet megér. Lehet vele villantani egy családi vacsorán vagy egy randin is!