r
Nosalty Logó

Spárgás-ricottás ravioli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Spárgás-ricottás ravioli
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Ricottakrém

Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás

Összesen 1310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Ricottakrém

Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás

Összesen 5238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Ricottakrém

Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás

Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2822.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    403 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 1310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    198.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11288.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    2080 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    3337 mg
  • Nátrium
    4976 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1611.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    530 micro
  • K vitamin:
    483 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    1995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1597 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    4627 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8674 micro
Összesen 5238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Tészta

Ricottakrém

Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta összegyúrását végezhetjük gépben vagy hagyományosan, kézzel. Az alapanyagokat a keverőüstbe tesszük, és hagyjuk, hogy a robotgép összedolgozza őket. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és szorosan fóliába csomagoljuk. Hűtőben pihentetjük legalább 3-4 órát, hogy a gluténnak legyen ideje dolgozni, és egy jól nyújtható, sima állagú tésztát kapjunk végeredményként.
  2. A nyújtáshoz: tésztagépre lesz szükségünk vagy némi türelemre, jó karizomra és sodrófára. A pihentetett tésztából csak annyit vegyünk elő, amennyit éppen használunk, hogy ne száradjon ki.
  3. Formázzunk nagyjából téglalapot a tésztából. Az első 3-4 nyújtásnál a téglalapot meglisztezzük, háromba hajtjuk, és elforgatjuk 90 fokkal. Amikor érezzük, hogy a tésztánk felülete már sima, onnantól kezdve folyamatosan egyre vékonyabbra nyújtjuk, amíg egy hosszú tésztalapot nem kapunk.
  4. Két egyforma méretű és vastagságú téglalapra lesz szükségünk, durván 2-3 mm vékonyakra.
  5. Az egyik lapra köröket nyomkodunk az előzőleg elkészített krémből (Lásd: Ricottakrém), és mindegyik közepébe teszünk 1-1 tojássárgáját. A tészta széleit hideg vízzel megkenjük, majd óvatosan, egyenletesen ráhelyezzük a másik tésztalapot, és szépen lesimítjuk a töltelék körül. Nagy méretű, kör alakú kiszúrókkal formázzuk.
  6. A kész raviolikat réteslisztes tányérra, majd hűtőbe tesszük kicsit pihenni. Ez idő alatt a tálaláshoz a spárgát előfőzzük, a bacont lepirítjuk, és elkészítjük a mártást.
  7. Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, és ha már forr, beletesszük a raviolikat. Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert nem fognak tudni feljönni a víz felszínére. Ha kész, csöpögtessük le őket, és forgassuk meg őket a mártásban.
  8. Tálaláskor tegyünk egy vagy két raviolit egy szép tányér közepére, helyezzünk köré pár szál spárgát, szórjuk meg sült szalonnával, frissen vágott snidlinggel és őrölt borssal. Ízlésesen apró, finom zöld levelekkel dekoráljuk (bazsalikommal vagy más fűszernövényekkel).

Ricottakrém

  1. A töltelékhez a ricottát jó alaposan összekeverjük az előkészített hozzávalókkal, majd hűtőbe tesszük állni egy-két órára. Ha nem elég sűrű az állaga, tehetünk hozzá még reszelt parmezánt vagy egy nagyon kevés zsemlemorzsát. Felhasználáskor a krémet habzsákba töltjük, így könnyebb lesz az adagolás.

Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás

  1. Tegyünk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót, majd hagyjuk enyhén felforrni. Vágjuk le a spárgák fás szárát, és hámozzuk meg őket vékonyan burgonyahámozóval. Tegyük őket a fazékba, és főzzük max. 1-2 percig. Szűrőkanállal vegyük ki, és tegyük át egy jeges vízzel teli tálba őket, hogy ne főjenek tovább, és roppanósak maradjanak. Végül hagyjuk őket lecsöpögni, és tegyük őket félre.
  2. A bacont serpenyőben, olívaolajon ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékot megszórjuk a liszttel, egy kicsit lepirítjuk, majd felöntjük pezsgővel, és besűrítjük az egészet. Végül hideg vaj hozzáadásával lágyítjuk. Sóval, borssal, mustárral és egy kevés mézzel ízesítjük. Ha túl sűrű, alaplével vagy tésztafőzővízzel hígíthatjuk. Tálalásig tegyük félre, és tartsuk langyosan.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 608
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 23.

Receptkategóriák

Spárgás-ricottás ravioli
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett és látványos fogás, amihez szükség lesz némi odafigyelésre és türelemre, de minden percet megér. Lehet vele villantani egy családi vacsorán vagy egy randin is!

Hozzávalók

Tészta

Ricottakrém

Blansírozott spárga, sült bacon, pezsgős vajmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...