Ecetes cékla
Leírás
A cékla az egyik legegészségesebb saláta- illetve savanyúságnövény. Magas antioxidáns és vitamin tartalma miatt meghűléses betegségek megelőzésére és kezelésére kiválóan alkalmas, ezen kívül ismert a ráksejtek szaporodását meggátló hatása is. Amellett, hogy hasznos, a cékla finom is. Az ecetes cékla a főtt zöldség ecetes-fűszeres vízben eltett változatát jelenti. Kapható a boltokban, de elkészíthetjük otthon is. Ízletes savanyúság, használhatjuk saláták, levesek elkészítéséhez. Nem utolsósorban pedig az ecetes, darabolt cékla intenzív színével szemet gyönyörködtető látvány!
Mikor vegyem
Bármikor, de főleg télen népszerű.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Ecetes cékla
fehérjetartalom
1.68 g
zsírtartalom
0.127 g
szénhidráttartalom
9.96 g
víztartalom
87.06 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
77 mg
Foszfor
38 mg
Magnézium
23 mg
Kalcium
16 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.067 g
Kolin
6.3 mg
C vitamin
3.6 mg
Niacin - B3 vitamin
0.331 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.68 g
Zsír
telített zsírsav
0.028 g
egyszeresen telített zsírsav
0.035 g
többszörösen telített zsírsav
0.064 g
ásványi anyagok
Kalcium
16 mg
Vas
0.79 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
38 mg
Nátrium
77 mg
Cink
0.35 mg
Réz
0.074 mg
Mangán
0.326 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
7.96 g
víz
87.06 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.027 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.04 mg
Niacin - B3 vitamin
0.331 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.145 mg
Folát
80 µg
Kolin
6.3 mg
Béta-karotin
21 µg
E vitamin
0.04 mg
K vitamin
0.2 µg
A vitamin
2 µg
C vitamin
3.6 mg
B6 vitamin
0.067 g