r
Nosalty Logó

Suba alatt - orosz halsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Suba alatt - orosz halsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3574.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2510 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3403 micro
Összesen 3226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, majd apróra vágjuk, esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az ecetes céklát leszűrjük, a főtt krumplit meghámozzuk és karikára szeljük. A lila hagymát is nagyon vékonyan felkarikázzuk. A sprotniról is leszűrjük az olajos levet, és egy kicsit összetörjük villával.
  3. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, ízesítjük egy kevés porcukorral, citromlével, sóval, borssal ízlés szerint.
  4. Következhet a saláta összeállítása. Egy üvegtálba úgy rakjuk le rétegenként a hozzávalókat, hogy alul-felül a burgonyás-céklás réteg legyen, középen pedig a halas tojásos. Minden réteget öntözzünk meg a majonézes mártással, és tegyünk közé lilahagyma-karikákat. A tetejét apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
  5. Fogyasztás előtt pár órára helyezzük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2228
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 27.

Ajánló

Fogyasztható önmagában vagy zöld salátával, friss, puha kenyérrel. Nagyon laktatató és finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Suba alatt - orosz halsaláta
giuliettalupa 82 recept

Nagyon színes és nagyon finom orosz ünnepi étel. A nevében olvasható suba tulajdonképpen a zöldségtakarót jelenti, vagyis a majonézes céklát és krumplit, amely között megbújik a hal. Üvegtálban elkészítve a legdekoratívabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...