r
Nosalty Logó

French salad Barbie-style

5,0

1 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ze(n)derta
French salad Barbie-style
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A tartármártáshoz

261
Kalória
5g
Fehérje
25.3g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
188.4g
Víz
29.5g
Koleszterin
4.7g
Rost
9.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 1043 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 98 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3080 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4356.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    3064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    753.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4972 micro
  • β-karotin
    12319 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2865 micro
Összesen 1043 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és egyenlő nagyságú (kb. 0,5x0,5 cm-es) kockákra vágjuk
  2. Enyhén sós vízben ressre főzünk minden hozzávalót.
  3. Ha először a répaféléket tesszük bele, akkor kb. 3 perc főzés után beletehetjük a burgonyát is, és így egyidőben főnek meg. Ha fagyasztottzöldborsót használunk, akkor azt azután keverjük bele, hogy levettük atűzról. Ilyenkor még forró avízbe, és ennyi hő éppen elegendő.
  4. Leszűrjük a zöldségeket (a levet félretehetjük, és valamilyenleveshez vagy főzelékhez felhasználhatjuk) és az egészet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a céklasalátát. Hagyjuk langyosra hűlni.
  5. Elkészítjük a tartár mártást, amibe a citromlé helyett adhatunk a céklasaláta ecetes levéből, hogy szép rózsaszín legyen. Ráöntjük a zöldségekre és jól összekeverjük.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy az egész jól kihűljön és összeérjenek az ízek. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük a kész salátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A hagyományos francia salátába ecetes uborka helyett ecetes céklát keverünk, és a cékla levéből egy-két kanállal a tartárhoz is adunk. Így igazi barbie-rózsaszín lesz a salátánk, ami akkor a legfinomabb, ha barbie-rózsaszín ruci van rajtunk ;-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Vegán franciasaláta

A franciasaláta klasszikus kiegészítője az ünnepi fogásoknak, és szerencsére ma már a vegán életmódot követőknek sem kell lemondania róla. A két tej- és tojástartalmú hozzávaló a ...

Nosalty vegán

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!