Sült feta ruccola és cékla ágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
63g rukkola16 kcal
-
75g ecetes cékla33 kcal
-
63g feta sajt166 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g rukkola63 kcal
-
300g ecetes cékla132 kcal
-
250g feta sajt663 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
929
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30.9g rukkola8 kcal
-
37.1g ecetes cékla16 kcal
-
30.9g feta sajt82 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
115
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 157.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 908 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2222 micro
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 63.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6207 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1681 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1087 mg
-
Nátrium 3146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 628.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 616 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 563 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3631 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8888 micro
Összesen
929
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 768.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1100 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg rukkola
-
30 dkg ecetes cékla
-
25 dkg feta sajt
-
3 csepp balzsamecet
Elkészítés
- A fetát 4 egyenlő részre osztjuk, felmelegített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán 1-2 percig sütjük, sütés közben törjünk rá borsot.
- Egy bő maréknyi ruccolát tegyük tálra.
- Pár karika céklát lecsöpögtetve tegyük a salátára.
- A sült fetát tegyük a céklára
- Díszítsük pár csepp olívaolajjal és balzsamecettel
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10407
- Feltöltés dátuma: 2011. január 09.
Ajánló
Feta sajt helyett lehet rá tenni parmezán forgácsot is. Ecetes cékla helyett nyers céklakarikával is lehet készíteni, úgy még egészségesebb. A balzsamecetet serpenyőben forralva besűríthetjük, kellemesebb, selymesebb ízű lesz, néhány csepp citromlével, vagy mézzel keverhető, többféle ízvariáció érhető el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Sülve, főve, nyersen, ecetesen, turmixolva, levesnek, mindenhogyan szeretjük a céklát. Náthás, influenzás időszakban kiemelten ajánlatos fogyasztani, többek között jótékony hatású a vörösvérsejtek regenerálódására és szaporodására, a sav-bázis egyensúlyra...