r
Nosalty Logó

Piros karimás töltött tojások Húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Piros karimás töltött tojások Húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tojásokhoz

A töltelékhez

Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tojásokhoz

A töltelékhez

Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tojásokhoz

A töltelékhez

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    3600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A tojásokhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tojásokhoz

  1. Keményre főzzük a tojásokat forrástól számított 10 perc alatt, hideg vízfürdőbe tesszük, hogy könnyebben le tudjuk választani a héját.
  2. Közben elkészítjük a "páclét" : az üveg ecetes céklát egy mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk az almaecetet, a cukrot, a borsot és a sót, jól elkeverjük.
  3. Óvatosan belehelyezzük a héjuktól megfosztott egész tojásokat úgy, hogy a lé mindenhol ellepje őket.
  4. Lefedjük, és legalább 12 órára, legfeljebb 2-3 napra a hűtőbe tesszük.
  5. A pácolási idő leteltével kivesszük a tojásokat, hosszában félbevágjuk őket, és a sárgájukat óvatosan kikaparjuk egy tálkába.
  6. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a curryt, az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd villával pépesre-krémesre kavarjuk.
  7. Ha túl kemény lenne, pici vízzel lazítunk az állagán.
  8. Krémkinyomóba vagy műanyagzacskóba (aminek pici lyukat vágunk az egyik csücskénél) kanalazzuk a krémet, és gusztusosan megtöltjük vele a "fehérjéket".
  9. Salátaágyra helyezve rozmaringgal, petrezselyemmel vagy újhagymával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13624
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Ajánló

A tökéletes kemény tojás elkészítése: a tojásokat egy lábasba tesszük, felengedjük annyi hideg vízzel, hogy 2 centire ellepje. Nagy lángon melegítjük a vizet, majd amikor forrni kezd, alacsony lángra visszavesszük és fedővel letakarjuk. 10 percig hagyjuk főni a tojásokat. Leöntjük a forró vizet, és minél hidegebb vizet engedünk a tojásokra. Meghámozzuk és elfogyasztjuk, vagy a héjában eltéve a hűtőben max 1 hétig is tárolhatjuk. Minél tovább hagyjuk a páclében, annál szélesebb lesz majd a piros karika a tojások szélén. Én 16 óra elteltével emeltem ki őket a fürdőből, így csak egy guszta kis bordós sáv keletkezett, és az ízén is csak enyhén érezni az ecet pikáns savanyúságát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Mert olyan szép...

Hozzávalók

A tojásokhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...