r
Nosalty Logó

Hideg litván céklaleves (Šaltibarščiai)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Hideg litván céklaleves (Šaltibarščiai)
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 66 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát lereszeljük, az ecetes céklát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Ecetes helyett használhatunk nyers vagy sült céklát is, ezt érdemes lereszelve előkészíteni, de akár kombinálhatunk is többféle céklát.
  2. A zöldségekhez hozzátépkedjük a kaprot (jó sokat!), belereszeljük a citrom héját.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a kefirt, a tejszínt, az ecetes cékla levét, valamint a citrom levét, majd sózzuk-borsozzuk.
  4. A keveréket aztán ráöntjük az előkészített zöldségekre, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tálalhatjuk azonnal is, de pár óra érdemes behűteni, így még frissítőbb és könnyedebb lesz.
  5. A jól lehűtött céklalevest főtt tojással és kaporral tálaljuk, mellé pedig hagyományosan héjában sült burgonyát szokás kínálni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2869
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 07.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Hideg litván céklaleves (Šaltibarščiai)
Rosanics Petra 351 recept

Ez a litván céklaleves a nyár egyik sztárja nálunk: pillanatok alatt elkészül, főzni sem kell, hűsítő és frissítő, egyszóval a kánikula hőse. Az alapot a cékla mellett az uborka adja, a tejtermék pedig lehet joghurt, tejföl, tejszín, kefir vagy ezek tetszőleges keveréke. Tálalni főtt tojással szokták, de gyakran héjában sült burgonyát is kínálnak mellé, na és persze a kapor elmaradhatatlan a leves tetejéről!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...