r
Nosalty Logó

Leberkäse - német húskenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Leberkäse - német húskenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húskenyérhez

267
Kalória
18.3g
Fehérje
0.1g
Szénhidrátok
21g
Zsír
61.1g
Víz
67.8g
Koleszterin
54.3mg
Rost
144.9mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húskenyérhez

Összesen 267 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húskenyérhez

Összesen 2672 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húskenyérhez

Összesen 258 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 267 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13568.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    11040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    610.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 2672 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A húskenyérhez

  1. A sovány sertéshúst és a hasa alja szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd egy tálban jól keverjük össze nitrites pácsóval, aztán tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
  2. Egy szögletes kenyérformát jól lehűtünk, majd kivajazzuk.
  3. Közben készítsünk jégből havat késes aprító segítségével. Ezt azonnal tegyük felhasználásig vissza a fagyasztóba.
  4. A hűtőből kivéve jól keverjük össze a pácolt húst a fűszerekkel, így mehet a robotgépbe, és a lehető legapróbbra keverjük. Ez az adag két ütembe fog beleférni egy kisebb űrtartalmú gépbe.
  5. Adjuk hozzá a jeges havat és krémesítsük a húst, egy kemény habos, fényes masszát kapunk. Dolgozzunk gyorsan, kenjük több rétegben a hideg, vajas kenyérformába, ütögessük le, hogy az esetleges légbuborékok is eltávozzanak.
  6. Simítsuk el a keverék tetejét egy spatulával, ha szükséges, óvatosan nyomkodjuk egyenesre, majd átlósan egy éles késsel, nem túl mélyen, vágjunk bele gyémántmintát.
  7. Előmelegített sütőben 160 fokon, alsó-felső sütésen, kb. 70 percig sütjük, vagy ameddig aranybarna lesz a teteje és átsül a közepe.
  8. Utána hagyjuk a formában kihűlni, borítsuk ki, és szeletelhetjük is.
  9. Tálaljuk császárzsemlében mustárral, esetleg majonézzel, adjunk mellé savanyú uborkát és káposztát. Melegen és hidegen is fini. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Leber mint máj, käse, mint sajt, egyben pedig húscipónak vagy egybesült fasírtnak is lehet fordítani, mi mégis, valószínűleg formája miatt, húskenyérnek hívjuk. Tanakodhatnánk rajta, hogy alakult ez így, de felesleges, nem a név alapján döntjük el, hogy kedveljük, vagy sem. A legjobb, ha kipróbáljuk, adunk neki egy esélyt, mert a furcsa külső értékes belsőt takar.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!