Leberkäse - német húskenyér
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A húskenyérhez
-
600 g sertés rövidkaraj
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet gyömbér
-
1 kk fehér bors
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húskenyérhez
-
100 kcal
-
40g császárszalonna157 kcal
-
0g jégkocka0 kcal
-
2g fűszersó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g vaj10 kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húskenyérhez
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
400g császárszalonna1572 kcal
-
0g jégkocka0 kcal
-
20g fűszersó0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húskenyérhez
-
57.9g sertés rövidkaraj96 kcal
-
38.6g császárszalonna152 kcal
-
0g jégkocka0 kcal
-
1.9g fűszersó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1356.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183 g
Zsír
-
Összesen 209.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13568.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1967 mg
-
Nátrium 11040 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 610.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 538 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1309.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 1066 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Elkészítés
A húskenyérhez
- A sovány sertéshúst és a hasa alja szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd egy tálban jól keverjük össze nitrites pácsóval, aztán tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
- Egy szögletes kenyérformát jól lehűtünk, majd kivajazzuk.
- Közben készítsünk jégből havat késes aprító segítségével. Ezt azonnal tegyük felhasználásig vissza a fagyasztóba.
- A hűtőből kivéve jól keverjük össze a pácolt húst a fűszerekkel, így mehet a robotgépbe, és a lehető legapróbbra keverjük. Ez az adag két ütembe fog beleférni egy kisebb űrtartalmú gépbe.
- Adjuk hozzá a jeges havat és krémesítsük a húst, egy kemény habos, fényes masszát kapunk. Dolgozzunk gyorsan, kenjük több rétegben a hideg, vajas kenyérformába, ütögessük le, hogy az esetleges légbuborékok is eltávozzanak.
- Simítsuk el a keverék tetejét egy spatulával, ha szükséges, óvatosan nyomkodjuk egyenesre, majd átlósan egy éles késsel, nem túl mélyen, vágjunk bele gyémántmintát.
- Előmelegített sütőben 160 fokon, alsó-felső sütésen, kb. 70 percig sütjük, vagy ameddig aranybarna lesz a teteje és átsül a közepe.
- Utána hagyjuk a formában kihűlni, borítsuk ki, és szeletelhetjük is.
- Tálaljuk császárzsemlében mustárral, esetleg majonézzel, adjunk mellé savanyú uborkát és káposztát. Melegen és hidegen is fini. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 50 perc
- Sütés ideje: 70 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Leber mint máj, käse, mint sajt, egyben pedig húscipónak vagy egybesült fasírtnak is lehet fordítani, mi mégis, valószínűleg formája miatt, húskenyérnek hívjuk. Tanakodhatnánk rajta, hogy alakult ez így, de felesleges, nem a név alapján döntjük el, hogy kedveljük, vagy sem. A legjobb, ha kipróbáljuk, adunk neki egy esélyt, mert a furcsa külső értékes belsőt takar.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!