r
Nosalty Logó

Vöröslencse főzelék Nicki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nicki
Vöröslencse főzelék Nicki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    2015 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8345 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2742 micro
Összesen 1968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat apró kockára vágjuk, és 3 ek olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott répát, ezzel is pirítjuk kicsit.
  2. A fűszereket (ha egész) mozsárban megtörjük, majd a répás hagymához adva átpirítjuk, felöntjük fél liter vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát, a tisztított és felkockázott burgonyát, sózzuk. 5-6 percig forrásban tartjuk, majd hozzáadjuk a megmosott lencsét, felöntjük még 3 dl vízzel, és főzzük 15-20 percet, közben az elforrt vizet pótoljuk (kb. még 3-4 dl vízzel, főzelék állagúra hígítjuk mindig).
  3. Ha megpuhult a burgonya és a lencse, hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, átforraljuk, ízesítjük sóval, borssal. A végén beletesszük az apróra vágott petrezselymet.
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 92279
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vöröslencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz, mint a teljes barna vagy zöld lencsének. Főzés előtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...