Vöröslencse főzelék Nicki konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g vöröslencse358 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g koriandermag4 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
3 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
493
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g vöröslencse1432 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
10 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
600g víz0 kcal
Összesen
1968
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
28.3g vöröslencse101 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
7.1g burgonya4 kcal
-
3.2g petrezselyem1 kcal
-
2.1g mustár1 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.4g koriandermag1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.1g fehér mustármag1 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
42.5g víz0 kcal
Összesen
138
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 226.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2086 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 685 micro
Összesen
493
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4290.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1406 mg
-
Nátrium 2015 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 905.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 872 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 752 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 927 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8345 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2742 micro
Összesen
1968
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg vöröslencse
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 közepes db burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek mustár
-
1 tk kurkuma
-
1 ek koriandermag
-
1 teáskanál római kömény
-
2 db babérlevél
-
1 tk gyömbérpor
-
1 tk fehér mustármag
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
6 dl víz
Elkészítés
- A hagymákat apró kockára vágjuk, és 3 ek olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott répát, ezzel is pirítjuk kicsit.
- A fűszereket (ha egész) mozsárban megtörjük, majd a répás hagymához adva átpirítjuk, felöntjük fél liter vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát, a tisztított és felkockázott burgonyát, sózzuk. 5-6 percig forrásban tartjuk, majd hozzáadjuk a megmosott lencsét, felöntjük még 3 dl vízzel, és főzzük 15-20 percet, közben az elforrt vizet pótoljuk (kb. még 3-4 dl vízzel, főzelék állagúra hígítjuk mindig).
- Ha megpuhult a burgonya és a lencse, hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, átforraljuk, ízesítjük sóval, borssal. A végén beletesszük az apróra vágott petrezselymet.
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 214
- Össznézettség: 93215
- Feltöltés dátuma: 2013. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
A vöröslencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz, mint a teljes barna vagy zöld lencsének. Főzés előtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek.