r
Nosalty Logó

Vörösboros őzpörkölt

5,0

2 ÉRTÉKELÉS25 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Vörösboros őzpörkölt
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1134
Kalória
91.8g
Fehérje
30.8g
Szénhidrátok
60.1g
Zsír
1617.6g
Víz
370.9g
Koleszterin
7.7g
Rost
9.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nedves páchoz

A pörkölthöz

Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nedves páchoz

A pörkölthöz

Összesen 9036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nedves páchoz

A pörkölthöz

Összesen 58 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1617.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1215 micro
  • β-karotin
    3440 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    966 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    734.6 g

Zsír

  • Összesen
    481.1 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    2968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12695.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    123 mg
  • Magnézium
    1228 mg
  • Foszfor
    7329 mg
  • Nátrium
    2338 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    12940.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    191 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    213 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    9723 micro
  • β-karotin
    27520 micro
  • β-crypt
    769 micro
  • Likopin
    7725 micro
  • Lut-zea
    4514 micro
Összesen 9036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

A nedves páchoz

  1. Először is a megtisztított, lehártyázott őzhúst tegyük nedves pácba. A nedves pácot készítsük el a felsorolt hozzávalókból. Metodika: a zöldségeket felkarikázzuk, majd a borral, ecettel és a vízzel felforraljuk, lehűtjük.
  2. A húsokat belehelyezzük, majd hűtőben tároljuk. Naponta kell a húsokat a pácban forgatni.
  3. Opcionálisan néhány szelet narancsot adhatunk a pácléhez (nem kell felforralni). A pácolás min. 3-4 nap, nedves pácban max. 1 hét.
  4. A pácból kiemelt húsdarabokat csepegtessük le, majd a csontos részeket vágjuk le, és tegyük félre. A húst kockázzuk fel 2-3 cm-es darabokra.
  5. A hagymát, lecsópaprikát kockázzuk fel, a paradicsomokat vágjuk cikkekre, a fokhagymát pedig zúzzuk össze.
  6. A szalonnát is vágjuk apró kockára, majd a bográcsba tegyünk zsírt, és a szalonnát olvasszuk ki. Ezután adjuk hozzá a csontokat, sózzuk meg, és kissé pirítsuk le őket.
  7. Majd adjuk hozzá a hagymát és a kockázott paprikát, ha ezek lepirultak, a paradicsomot is. Ha elkészült az alap, akkor mehet bele a felkockázott hús. Sózzuk, borsozzuk, illetve adjuk hozzá a fűszereket is. Nem kell, hogy nagy legyen a láng a bogrács alatt, de mindig rotyogjon benne az étel, tehát jó közepes erősségű tüzet kell táplálnunk a tűzrakóhelyen.
  8. Amikor a hús kiengedte a levét, és visszapirítottuk zsírjára, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd avörösbort, és pároljuk el az alkoholt.
  9. Lassan főzzük az ételt, időnként pótoljuk a folyadékot vízzel vagy vadcsontokból főzött alaplével.
  10. Ha a hús már majdnem puha, "állítsuk be" a pörkölt szaftot, és főzzük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 150 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Kedves barátom névnapjára készítettem ezt az ételt. A pácolással igencsak le tudjuk rövidíteni a főzési időt, nem beszélve az ízanyagokról, amit a hús magába szív, tehát mindenképpen ajánlott elvégezni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!