r
Nosalty Logó

Vörösboros szarvassült barnamártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sír Peterzon
Vörösboros szarvassült barnamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 2366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a szarvashúst megmossuk, belegyúrjuk a sót, kevés borsot.
  2. Serpenyőben, forró olívaolajon minden oldalát pirosra sütjük a húsnak. Ez 2-3 perc alatt megvan, majd félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller) gyakori kevergetéssel megpirítjuk.
  4. Felöntjük 2 dl vörösborral, 1 dl vízzel, egészben beledobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, és belekeverjük a kakukkfüvet.
  5. Egy tepsibe belerakjuk a húst úgy, hogy ha lefedjük alufóliával, a fólia ne érjen a húshoz.
  6. A megpirított zöldségeket a szafttal együtt ráöntjük, és alufóliával lefedve betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Egy óra múlva kivesszük, hústűk vagy fogpiszkálók segítségével megtűzdeljük a szalonnaszeletekkel. Ismét lefedjük és további egy órára visszatesszük sütni. Időnként ellenőrizzük a puhaságát hústűvel, illetve azt is, hogy a szalonna meg ne égjen. Ha a szaftot kevésnek ítéljük, öntsük alá még egy kis bort. Körülbelül két óra alatt finom puhára sül.
  8. Ha a hús elkészült, vegyük ki egy tálra, a szaftot a zöldségekkel turmixoljuk össze. (Nekem nincs botmixerem, így sima turmixgépet használtam.) Ha sűrűbb mártást szeretnénk, tehetünk hozzá egy kevés teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet. A mártást a turmixban ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  9. Tálaláskor a húst szeljük vékony szeletekre, majd merjük rá a barnamártást. Az áfonyalekvárt ízlésesen tegyük mellé a tálra. (Köretként rizst adtam hozzá.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 66639
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sír Peterzon 1 recept

Nálunk ez volt 2012-ben a Karácsonyi menü.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...