Konfitált szarvascomb vörösáfonyás BBQ-szósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
85 °C
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
konfitált szarvascomb
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g szarvascomb180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
108g mangalica zsír49 kcal
vörösáfonyás BBQ-szósz
-
50g ketchup51 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
7g áfonyadzsem19 kcal
-
3g almaecet1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
374
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
konfitált szarvascomb
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
900g szarvascomb1080 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
650g mangalica zsír293 kcal
vörösáfonyás BBQ-szósz
-
300g ketchup303 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g áfonyadzsem111 kcal
-
15g almaecet3 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
15 kcal
-
0 kcal
-
7g só0 kcal
Összesen
2234
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
konfitált szarvascomb
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
42.2g szarvascomb51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30.5g mangalica zsír14 kcal
vörösáfonyás BBQ-szósz
-
14.1g ketchup14 kcal
-
4.7g barna cukor18 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
1.9g áfonyadzsem5 kcal
-
0.7g almaecet0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.9g worcestershire-szósz1 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
106
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1471 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 1033 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6031 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
374
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.6 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 796 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8826.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1961 mg
-
Nátrium 6200 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 990.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 57 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 958 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 36186 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
2234
kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1696 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
106
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
konfitált szarvascomb
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
650 g mangalica zsír
vörösáfonyás BBQ-szósz
-
300 g ketchup
-
100 g barna cukor
-
1 db vöröshagyma
-
3 ek almaecet
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek worcestershire-szósz
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
1 tk só
Elkészítés
konfitált szarvascomb
- Az olvasztott mangalicazsírt egy sütőtepsibe öntjük. Hozzászórjuk az egész borókabogyót és a babérleveleket.
- A szarvascombfiléket alaposan megsózzuk-borsozzuk, majd óvatosan a zsírba engedjük a szeleteket. Fontos, hogy a zsír teljesen ellepje, így biztosítjuk, hogy puha és omlós lesz, de nem szárad ki.
- 85 fokos sütőben 12 órán keresztül, alacsony lángon sütjük, vagyis konfitáljuk.
- A fél nap leteltével az omlósra sült hússzeleteket kiemeljük a zsírból, alaposan lecsepegtetjük, majd két villa segítségével "széttépkedjük". Jöhet rá a szósz, amit a hús sütése alatt bőségen van időnk elkészíteni.
vörösáfonyás BBQ-szósz
- A ketchupot, a barna cukrot, az aprított vöröshagymát, a vörösáfonya-lekvárt, az almaecetet, a fokhagymát, a worcestershire-szószt, a füstölt fűszerpaprikát és a sót egy kis lábasba kimérjük.
- Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd takarék lángon 10 percet hagyjuk főni, végül leturmixoljuk.
- A BBQ-szószt a tépett vadhúsra locsolva tálaljuk, köretnek amerikai stílusú káposztasalátát és krokettet kínálunk mellé.
- Sütés hőfoka: 85 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 720 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 63
- 7 napos nézettség: 256
- Össznézettség: 10666
- Feltöltés dátuma: 2021. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Viszonylag ritkán jut eszünkbe, de hazánk vadhúsokban gazdag régió, sőt, a vaddisznó- és szarvasfogyasztás komoly hagyományokra tekint vissza. Most egy kicsit újragondolt, globalizált receptet mutatunk nektek, amiben az abszolút főszerep a csodálatos konfitált szarvascombé, amit vörösáfonyás BBQ-szósszal leöntve tettünk felejthetetlen fogássá.