r
Nosalty Logó

Gímszarvas rántva

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gímszarvas rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz, és a sütéshez

Összesen 1903 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz, és a sütéshez

Összesen 7610 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz, és a sütéshez

Összesen 334 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1903 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.9 g

Zsír

  • Összesen
    514.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7960 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    3264 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 7610 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A panírozáshoz, és a sütéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A húst felszeleteljük, megszórjuk rozmaringgal, borssal, és olajjal jól eldolgozzuk rajta. Hűtőbe tesszük, és egy napot állni hagyjuk.
  2. Leöntjük róla a véres folyadékot, és zacskó alatt kiklopfoljuk (így nem lesz minden tiszta vér, meg húscafat).
  3. Innentől minden ugyanúgy zajlik, mint egy sima rántott húsnál. Panírozás (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  4. Forró olajban kisütjük, nem kell sokkal tovább, mint egy sima sertéshúst. Villával ellenőrizhetjük, hogy átfőtt-e.
  5. Figyelni kell, mert kiszárad könnyen!!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12028
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem vadász, és sok vadhúst hoz haza. Több vadat eszünk, mint sima húst, és már a fülünkön jött ki a pörkölt... általában mindenki vadpörköltet csinál. Rákerestem a rántott vadra, de érdemes receptet, ami egyszerű, és finom nem találtam. Így saját fejből, és ösztönből alakítottam ki ezt a receptet. Nagyon finom, érdekes ízvilággal. Nálunk mindig elfogy! :D

Hozzávalók

A pácoláshoz

A panírozáshoz, és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...