r
Nosalty Logó

Pikáns vadasmártás szarvassal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lurpak
Pikáns vadasmártás szarvassal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

620
Kalória
36.4g
Fehérje
75.4g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
291.7g
Víz
150.5g
Koleszterin
7.3g
Rost
17.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    291.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2482 micro
  • β-karotin
    6223 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6356.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    3786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2863 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    9926 micro
  • β-karotin
    24890 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban pirítsuk le vajon a szarvascombdarabokat, majd vegyük ki a húsokat, és a visszamaradott zsiradékban kezdjük el lepirítani a hagymát és a zöldségeket.
  2. Öntsük föl alaplével, adjuk hozzá a fűszereket, tegyük vissza bele a húst, fedjük le, és egy másfél órán keresztül alacsony lángon főzzük. A húst kivehetjük korábban is, hogy ne főzzük nagyon szét. Viszont a zöldségeket főzzük teljesen puhára!
  3. Miután elkészültünk, botmixerrel turmixoljuk simára, és habarjuk be tejföllel. Mustárral illetve kis cukorral állíthatunk a pikantériáján.
  4. A körethez serpenyőben hevítsük fel a vajat, dobjuk rá a burgonyagombócokat, jó alaposan pirítsuk át, majd ezzel találjuk a kész vadast illetve a vékonyra szeletelt szarvashúst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a sok friss zöldségtől tele van gazdagabbnál gazdagabb ízekkel. A szarvashús ugyan megosztó lehet, de érdemes kipróbálni, hiszen sokban hasonlít a marhára, arra viszont figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a húst főzéskor!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!