Pikáns vadasmártás szarvassal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Pikáns vadasmártás szarvassal](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/t4/4b/pikans-szarvasvadas-lurpak-vaj-karacsony-foetel-martas-vadhus.jpg?p=lqip-16%3A9&s=36eb58ab3d3e65d696abf152b0eba1f2)
Hozzávalók
-
500 g szarvascomb
-
4 db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
3 db babérlevél
-
2 szál kakukkfű
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál mustár
-
3 ek barna cukor
-
500 g gnocchi
-
petrezselyem ízlés szerint
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g szarvascomb150 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
125g gnocchi198 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g szarvascomb600 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
500g gnocchi790 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
23.7g szarvascomb28 kcal
-
15.2g sárgarépa6 kcal
-
12.8g fehérrépa8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
14.2g tejföl28 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
23.7g gnocchi38 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1589.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 947 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 291.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 2482 micro
-
β-karotin 6223 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 376 micro
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 145.5 g
Zsír
-
Összesen 72.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6356.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1574 mg
-
Nátrium 3786 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 29 mg
Víz
-
Összesen 1166.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2863 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 9926 micro
-
β-karotin 24890 micro
-
β-crypt 250 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1506 micro
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 471 micro
-
β-karotin 1182 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Elkészítés
- Egy nagy lábasban pirítsuk le vajon a szarvascombdarabokat, majd vegyük ki a húsokat, és a visszamaradott zsiradékban kezdjük el lepirítani a hagymát és a zöldségeket.
- Öntsük föl alaplével, adjuk hozzá a fűszereket, tegyük vissza bele a húst, fedjük le, és egy másfél órán keresztül alacsony lángon főzzük. A húst kivehetjük korábban is, hogy ne főzzük nagyon szét. Viszont a zöldségeket főzzük teljesen puhára!
- Miután elkészültünk, botmixerrel turmixoljuk simára, és habarjuk be tejföllel. Mustárral illetve kis cukorral állíthatunk a pikantériáján.
- A körethez serpenyőben hevítsük fel a vajat, dobjuk rá a burgonyagombócokat, jó alaposan pirítsuk át, majd ezzel találjuk a kész vadast illetve a vékonyra szeletelt szarvashúst.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 90 perc
A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a sok friss zöldségtől tele van gazdagabbnál gazdagabb ízekkel. A szarvashús ugyan megosztó lehet, de érdemes kipróbálni, hiszen sokban hasonlít a marhára, arra viszont figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a húst főzéskor!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!