Szarvasraguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
133g szarvascomb160 kcal
-
42g sárgarépa15 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
17g zeller6 kcal
-
33g gomba7 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
7g citrom1 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g víz0 kcal
A gombócokhoz
-
83g burgonya48 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
800g szarvascomb960 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
150g fehérrépa96 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A gombócokhoz
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3644
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
17.3g szarvascomb21 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
2.2g zeller1 kcal
-
4.3g gomba1 kcal
-
4.3g zöldborsó3 kcal
-
8.6g főzőtejszín11 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.9g citrom0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32.4g víz0 kcal
A gombócokhoz
-
10.8g burgonya6 kcal
-
1.2g tojás1 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
77
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 987.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 609.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1296 micro
-
β-karotin 3238 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 973 micro
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 249.3 g
Zsír
-
Összesen 159.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5925.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 864 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 3170 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 3656.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2400 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 52 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 7779 micro
-
β-karotin 19426 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5841 micro
Összesen
3644
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
80 dkg szarvascomb
-
25 dkg sárgarépa
-
15 dkg fehérrépa
-
10 dkg zeller
-
20 dkg zöldborsó
-
4 dl főzőtejszín
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 csokor tárkony
-
2 db babérlevél
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
4 db borókabogyó
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 l víz
A gombócokhoz
Elkészítés
A leveshez
- A jól megmosott húst kisebb kockákra vágjuk, és leforrázzuk.
- A finomra vágott hagymát oljban megpirítjuk, rátesszük a leforrázott húst, a mozsárban összetört fűszereket, sózzuk, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
- Felengedjük egy-másfél liter vízzel, hozzáadjuk az apróravágott zöldséget, a felszeletelt gombát, a citromot és megfőzzük.
- Amíg a leves fő, krumplinyomón áttörjük a főtt, hámozott és kissé kihűtött burgonyát. Sózzuk, összekeverjük a tojással és a burgonyaliszttel, s a két tenyerünk között apró gombócokat formázunk belőle.
- Ha a hús és a zöldség is megpuhultbeletesszük a zöldborsót, a tárkonyt, a tejszínt és a gombócokat, és az egészet még 10 perc alatt készre főzzük.
- Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 151
- Össznézettség: 67742
- Feltöltés dátuma: 2012. december 07.
Ajánló
Ismerkedjünk meg egy vadásszal, és győzzük meg arról, hogy mi készítjük a legfenségesebb ragulevest, akkor télvíz idején biztosan gyakran beállít hozzánk egy nagyobb mennyiségű vadhusival. Ne küldjük el, főzzünk neki!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Egy barátnőm konyhájában elsárgult régi újság hasábjain olvastam ezt a vadreceptet. Sok-sok éve féltve őrzi ezt a kitépett lapot. Számtalanszor nagy szerepe van mindig az elkészítések során. Aki valaha megkóstolta ezt a vadlevest, mind a csodájára járt. Most végre eljutott hozzám, én is megfőztem, ráadásul nem csak a levest, de a családomat is! Jelentem, imádni való!