r
Nosalty Logó

Vörösboros-erdei gombás-áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros-erdei gombás-áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 2039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    886 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2662.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1795.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    430 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2657 micro
  • β-karotin
    7752 micro
  • β-crypt
    663 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 2039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A raguhoz:

  1. A combot alaposan megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát daraboljuk, a hagymákat aprítjuk. A zöldségeket daraboljuk.
  2. Egy serpenyőben zsíron a szalonnát megpirítjuk, egy kanállal félreteszünk belőle.
  3. A többire rátesszük a hagymákat, dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, majd a paprikákat, megszórjuk pirospaprikával, öntünk rá vizet, fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
  4. Amikor a hús már félig megfőtt, belerakjuk a zöldségeket, s tovább főzzük. Majd ha már csaknem puha, beleöntjük a bort, locsolunk rá chiliszószt, hozzákeverjük az áfonyadzsemet.

A dödölléhez:

  1. Közben krumplit sós vízben megfőzzük. A krumplit áttörjük, hozzákeverjük a lisztet, s annyi vizet adunk hozzá a főzővízből, hogy egy formázható állagot kapjunk. (Ne legyen túl kemény, de ne is ragadjon.)
  2. Sós vízben kifőzzük a dödölléket. A narancsot megpucoljuk, s a cikkelyeinél kinyitjuk.

A tálaláshoz:

  1. Tálaláskor szedünk a tányérra a raguból, mellé dödöllét. Meglocsoljuk a félretett zsírral, dobunk rá sült szalonnát, kanalazunk rá tejfölt, s szórunk rá újhagyma zöldet. Díszítjük egy "narancsvirággal".
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 25482
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szarvasragu bejegyzést már írtam. Ezúttal azonban egy kicsit másképp készült szarvasraguval leplek meg benneteket, s nem a szokásos zsemlegombóccal, hanem dödöllével körítettem. Míg a gombóc inkább a cseh, szlovák, osztrák, bajor konyha étele, a dödölle inkább magyar. Még a népdalban is előfordul: Egy tál dödölle, ettél belőle... A dödöllét sokan nem főzik, hanem sütik.

Hozzávalók

A raguhoz:

A dödölléhez:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...