Vörösboros-erdei gombás-áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz:
-
100g szarvascomb120 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
4 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
8g áfonyadzsem22 kcal
-
2g chiliszósz0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
A dödölléhez:
-
100g burgonya58 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
10g újhagyma zöldje3 kcal
A tálaláshoz:
-
260g narancs89 kcal
Összesen
679
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz:
-
300g szarvascomb360 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
24g áfonyadzsem67 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
A dödölléhez:
-
300g burgonya173 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
A tálaláshoz:
-
780g narancs268 kcal
Összesen
2039
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz:
-
11.8g szarvascomb14 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
13 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
5.9g gomba1 kcal
-
3.1g sárgarépa1 kcal
-
3.1g zeller1 kcal
-
2.1g hegyes erős paprika0 kcal
-
3.9g paradicsom1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g áfonyadzsem3 kcal
-
0.2g chiliszósz0 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
3.9g vörösbor3 kcal
A dödölléhez:
-
11.8g burgonya7 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
1.2g újhagyma zöldje0 kcal
A tálaláshoz:
-
30.7g narancs11 kcal
Összesen
79
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 598.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 886 micro
-
β-karotin 2584 micro
-
β-crypt 221 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
679
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 83.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2662.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1346 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.5 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1795.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 931 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 430 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 2657 micro
-
β-karotin 7752 micro
-
β-crypt 663 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1527 micro
Összesen
2039
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 101 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
A raguhoz:
-
1 ek sertészsír
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db sárgarépa
-
0.5 kis db zeller
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 db paradicsom
-
1 db zellerlevél
-
3 szál petrezselyem
-
1 db babérlevél
-
2 db borókabogyó
-
2 db szegfűszeg
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
-
1 kávéskanál magyaros fűszerkeverék (vad-fűszerkeverék (kakukkfű, majoranna, gyömbér, tárkony, fahéj))
-
3 teáskanál áfonyadzsem
-
1 teáskanál chiliszósz
-
1 dl víz
-
1 dl vörösbor
A dödölléhez:
-
3 db burgonya
-
3 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 dl víz
-
6 ek tejföl
-
1 db újhagyma zöldje
A tálaláshoz:
-
3 közepes db narancs
Elkészítés
A raguhoz:
- A combot alaposan megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát daraboljuk, a hagymákat aprítjuk. A zöldségeket daraboljuk.
- Egy serpenyőben zsíron a szalonnát megpirítjuk, egy kanállal félreteszünk belőle.
- A többire rátesszük a hagymákat, dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, majd a paprikákat, megszórjuk pirospaprikával, öntünk rá vizet, fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
- Amikor a hús már félig megfőtt, belerakjuk a zöldségeket, s tovább főzzük. Majd ha már csaknem puha, beleöntjük a bort, locsolunk rá chiliszószt, hozzákeverjük az áfonyadzsemet.
A dödölléhez:
- Közben krumplit sós vízben megfőzzük. A krumplit áttörjük, hozzákeverjük a lisztet, s annyi vizet adunk hozzá a főzővízből, hogy egy formázható állagot kapjunk. (Ne legyen túl kemény, de ne is ragadjon.)
- Sós vízben kifőzzük a dödölléket. A narancsot megpucoljuk, s a cikkelyeinél kinyitjuk.
A tálaláshoz:
- Tálaláskor szedünk a tányérra a raguból, mellé dödöllét. Meglocsoljuk a félretett zsírral, dobunk rá sült szalonnát, kanalazunk rá tejfölt, s szórunk rá újhagyma zöldet. Díszítjük egy "narancsvirággal".
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 141
- Össznézettség: 25482
- Feltöltés dátuma: 2015. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Szarvasragu bejegyzést már írtam. Ezúttal azonban egy kicsit másképp készült szarvasraguval leplek meg benneteket, s nem a szokásos zsemlegombóccal, hanem dödöllével körítettem. Míg a gombóc inkább a cseh, szlovák, osztrák, bajor konyha étele, a dödölle inkább magyar. Még a népdalban is előfordul: Egy tál dödölle, ettél belőle... A dödöllét sokan nem főzik, hanem sütik.