Szarvascomb burgundi mártással
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
SzemiKati
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g szarvascomb300 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
38g zeller14 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
683
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g szarvascomb1200 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
200g fehérrépa128 kcal
-
150g zeller54 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
13 kcal
-
38 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2731
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
45.5g szarvascomb55 kcal
-
13.7g sárgarépa5 kcal
-
9.1g fehérrépa6 kcal
-
6.8g zeller2 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.1g vörösbor8 kcal
-
3.9g napraforgó olaj34 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
125
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.8 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1062.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 388.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2322 micro
-
β-karotin 5567 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
683
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 239.1 g
Zsír
-
Összesen 111 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4248.6 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2499 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.5 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1554.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2242 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 63 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9288 micro
-
β-karotin 22269 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4605 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
2731
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 423 micro
-
β-karotin 1014 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 210 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
1 kg szarvascomb
-
30 dkg sárgarépa
-
20 dkg fehérrépa
-
15 dkg zeller
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl vörösbor
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 dkg cukor
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
babérlevél ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Húst 3 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban minden oldalát elősütjük.
- Fennmaradt zsíradékban cukrot karamellizálunk, majd a feldarabolt zöldségeket lepirítjuk benne.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet, felöntjük borral és vízzel, majd fedő alatt a hússal együtt készre pároljuk.
- Ha a hús megpuhult, kivesszük, a mártáshoz hozzáadunk egy kis kakukkfüvet, ha szükséges, étkezési keményítőt, megrottyantjuk, botmixerrel összeturmixoljuk.
- A szarvast burgonyafánkkal, krokettel vagy akár vajas tepsis burgonyával is tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 39211
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SzemiKati
7 recept
Étteremben ettem előszőr szarvast burgundi mártással. Azt kell mondjam, nem tudtam, mi az elég belőle. Mindenképp el akartam házilag készíteni, főleg mert több szempontból is kihívást jelentett számomra. Nemhogy burgundi mártást nem készítettem még soha, de vadhúst sem. Igyekezetem szerencsére nem fulladt kudarcba, sőt... Azt hiszem, sikernek könyvelhetem el, hogy igen rövid idő alatt egy falatnyi sem maradt az ételből. Számomra ez mindig bók.:) Amit még hozzáfűznék. Mivel sosem készítettem még vadételt ez előtt, úgy gondoltam, nem árthatok vele, ha 3-4 napig babéros olívában pácolom a húst. Ártani nem ártottam vele.:)