Gombás szarvas szeletek
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Guczi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g szarvascomb300 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
21 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
53 kcal
Összesen
480
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g szarvascomb1200 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
1916
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
60.1g szarvascomb72 kcal
-
12g gomba3 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
5 kcal
-
12g száraz vörösbor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
116
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 890.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
480
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 246.1 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3561.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 2348 mg
-
Nátrium 583 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1241.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 63 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 902 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
1916
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1729 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
1 kg szarvascomb
-
20 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
2 dl száraz vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg finomliszt
-
borókabogyó ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A szarvascombot kb. egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Én dámvadborjút sütöttem, de lehet gímszarvas vagy őz is.) Kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirtelen kisütjük. A húst tepsibe tesszük.
- A hagymát apróra vágjuk, és a hús olajában pirítjuk. Hozzátesszük a gombát, borókabogyót, és pirítjuk tovább. (Laskagombát használtam, de lehet bármilyen gombát használni.) Ha a gomba elkezdett levet engedni, beleöntjük a paradicsompürét és a bort. Kicsit forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd a húsra öntjük.
- Ha túl sűrű a mártás, akkor kis vízzel hígíthatjuk. Lefedjük a tepsit, és puhára pároljuk a húst. Burgonyakrokettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 36077
- Feltöltés dátuma: 2012. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Guczi
2 recept
Konkrét története nincs a receptnek. Egy szombat este gondolkodtunk a párommal, hogy meg kellene már csinálni azt a dámcombot. Elő egy receptkönyv, kis módosítás, és ez sült ki belőle. Kb. öt perc alatt fogyott el a tányérról. Levesnek marhahúslevest ajánlok hozzá. Mivel alaptétel, hogy olyan borból főzünk, amit utána hajlandóak vagyunk inni is, ezért a hús mellé egy pohár vörösbor kiváló kísérő. Én egy 2010-es villányi kékfrankost próbáltam ki. Igazán kiváló volt.