r
Nosalty Logó

Gombás szarvas szeletek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Guczi
Gombás szarvas szeletek
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

480
Kalória
61.5g
Fehérje
18.9g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
310.3g
Víz
212.5g
Koleszterin
2.2g
Rost
4.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1916 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 480 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3561.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1916 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1729 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A szarvascombot kb. egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Én dámvadborjút sütöttem, de lehet gímszarvas vagy őz is.) Kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirtelen kisütjük. A húst tepsibe tesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a hús olajában pirítjuk. Hozzátesszük a gombát, borókabogyót, és pirítjuk tovább. (Laskagombát használtam, de lehet bármilyen gombát használni.) Ha a gomba elkezdett levet engedni, beleöntjük a paradicsompürét és a bort. Kicsit forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd a húsra öntjük.
  3. Ha túl sűrű a mártás, akkor kis vízzel hígíthatjuk. Lefedjük a tepsit, és puhára pároljuk a húst. Burgonyakrokettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Konkrét története nincs a receptnek. Egy szombat este gondolkodtunk a párommal, hogy meg kellene már csinálni azt a dámcombot. Elő egy receptkönyv, kis módosítás, és ez sült ki belőle. Kb. öt perc alatt fogyott el a tányérról. Levesnek marhahúslevest ajánlok hozzá. Mivel alaptétel, hogy olyan borból főzünk, amit utána hajlandóak vagyunk inni is, ezért  a hús mellé egy pohár vörösbor kiváló kísérő. Én egy 2010-es villányi kékfrankost próbáltam ki. Igazán kiváló volt. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!