r
Nosalty Logó

Zöldséges lasagne

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rebcy
Zöldséges lasagne
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

662
Kalória
28.9g
Fehérje
69.8g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
412.7g
Víz
47.8g
Koleszterin
8.5g
Rost
18.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    6868 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12374 micro
  • Lut-zea
    4586 micro
Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10302 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    3514 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2709 mg
  • Nátrium
    3095 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4629 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    688 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1466 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    41210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74243 micro
  • Lut-zea
    27515 micro
Összesen 3961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1805 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit kb 0,5 cm-s karikákra vágjuk fel. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral bespriccelünk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, majd ráhelyezzük a karikákat. A tetejét szintén bespricceljük és fűszerezzük. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük a zöldségeket a tepsiben, míg meg nem pirulnak kicsit.
  2. Míg a zöldségek sülnek a sütőben, addig a vöröshagymát felkockázzuk, a répát lereszeljük, és egy edényben némi olívaolajon elkezdjük megpirítani. Mikor kis színt kaptak, hozzáadjuk az egész paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet. Miközben elkezd forrni a lé, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és hozzáadunk két gerezd zúzott/összenyomott fokhagymát, az egész paradicsomokat kissé összenyomkodjuk. Ha a répa megpuhult, elkészült a paradicsomszósz.
  3. A speónótleveleket kis olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a másik két gerezd zúzott fokhagymát. Elkészítjük az olajból, a lisztből és a tejből a besamel mártást, amihez adunk ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Ha elkészült mártás, hozzákeverjük a párolt spenótleveleket.
  4. A lasagne összeállításával folytatjuk. A lasagne tál alját kikenjük kicsit olajjal, majd az első réteg lapot elhelyezzük rá, melyre rátesszük a paradicsomszósz 1/3-át. A szószra helyezzük a cukkini- és padlizsánkarikák szintén 1/3-át, majd rácsorgatjuk a spenótos besamel 1/4-ét. Ezt még két alkalommal megismételjük. A harmadik rétegre ráhelyezzük az utolsó réteg lasagne tésztalapokat, melyet a fennmaradó besamel mártással megkenünk. Erre rászórjuk vékonyan a reszelt edámi sajtot, melyre ráhelyezzük az előzőleg lecsöpögtetett, felkarikázott mozzarellát. Sütőben kb. 180 fokon 35-40 perc alatt - míg a sajt meg nem pirul - készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kerestem zöldséges lasagne receptet, de egyik sem tetszett igazán. Mindegyik receptből, ami tetszett, átvettem, és készítettem el a saját verziómat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!