Pasta al forno, az olasz rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
paradicsomszósz
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
42g kolbászhús120 kcal
-
11 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
5g bazsalikom1 kcal
hamis besamel
-
42g ricotta63 kcal
-
21g mozzarella62 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
összeállítás
-
50g rigatoni tészta186 kcal
-
21g mozzarella62 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
579
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
paradicsomszósz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0 kcal
-
250g kolbászhús720 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
hamis besamel
-
250g ricotta375 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
összeállítás
-
300g rigatoni tészta1113 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3468
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
paradicsomszósz
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
14.4g kolbászhús41 kcal
-
4 kcal
-
5.8g fehérbor5 kcal
-
1.7g bazsalikom0 kcal
hamis besamel
-
14.4g ricotta22 kcal
-
7.2g mozzarella22 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
összeállítás
-
17.3g rigatoni tészta64 kcal
-
7.2g mozzarella22 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
201
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1595 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 177.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1830 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
579
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.9 g
Zsír
-
Összesen 177.5 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9569.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 2471 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 2584 mg
-
Nátrium 3768 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1066.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1121 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 846 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 930 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2276 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 2330 micro
Összesen
3468
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 632 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
201
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
paradicsomszósz
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kk chilipehely
-
1 tk oregánó
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
250 g kolbászhús
-
1 dl fehérbor
-
0.5 csokor bazsalikom
hamis besamel
-
250 g ricotta
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojássárgája
összeállítás
-
300 g rigatoni tészta
-
125 g mozzarella
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
paradicsomszósz
- Az aprított hagymát a fűszerekkel együtt az olívaolajon üvegesre pároljuk.
- Amikor már kicsit megpirult, hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát és a puha kolbászhúst (érdemes grillezni való kolbászt venni, amit könnyen kifejthetünk a bélből, és sütnivalóan puha még a húsa).
- Picit átpirítjuk a kolbászhúst a hagymás alapon, majd hozzáöntjük a paradicsomot (a konzervet öblítsük ki kevés vízzel is, és azt is öntsük bele) és a száraz fehérbort. Ízesítsük aprított bazsalikommal és frissen őrölt borssal, majd forraljunk egyet a ragun.
hamis besamel
- A hozzávalókat egy nagy tálba kimérjük, majd nagyon alaposan összekeverjük.
összeállítás
- A tésztát bőséges, sós vízben főzzük al dentére. Tényleg figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, hiszen még sütőbe is fog kerülni az ételünk!
- Jöhet az összeállítás: a paradicsomos ragu harmadát egy sütőtál aljára kanalazzuk, erre jön a főtt tészta fele, majd még egy adag ragu. A második réteg ragura kerül a hamis besamel, erre a tészta másik fele, végül a maradék paradicsomos ragu.
- A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, majd 185 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
- A kész rakott tészta tetejét megszórjuk aprított bazsalikommal, majd tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 129
- Össznézettség: 11630
- Feltöltés dátuma: 2024. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
353 recept
Ha olaszos tésztát csinálunk, a legtöbbször valami szószos-ragus spagettit vagy tagliatellét készítünk, esetleg tésztasalátát, de a lasagnán kívül ritkán küldjük sütőbe kedvenc pastáinkat. Pedig nincs mitől félni, a kiszáradt tésztarakottas már a múlté - egy kis odafigyeléssel szuper szaftos, olvadós sajttal rétegezett tésztacsodákat készíthetünk. Most rigatoniból varázsoltunk egyszerű, de nagyszerű pasta al forno-t, a szokásos marhahús helyett pedig kolbászhúst főztünk a paradicsomos raguba, és higgyetek nekünk, ha az mondjuk: így sokkal finomabb!