Kolbászhús

Kolbászhús

Leírás

Főként sertéshúsból (és/vagy marha-, baromfihúsból), szalonna alapanyagból, hagymából és fűszerekből álló keverék, amiből bélbe töltve, füstölve és szárítva kolbász készíthető. A magyar kolbászok elengedhetetlen fűszere a só, bors, pirospaprika, fokhagyma, esetleg őrölt kömény, majoranna stb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kolbászhús

fehérjetartalom

15.39 g

zsírtartalom

70021.846 g

szénhidráttartalom

0.93 g

víztartalom

56.59 g

gramm kolbászhús?

Top ásványi anyagok

Nátrium

739 mg

Foszfor

133 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.174 g

Kolin

52.5 mg

Niacin - B3 vitamin

5.418 mg

E vitamin

0.99 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.39 g

Zsír

telített zsírsav

7.57 g

egyszeresen telített zsírsav

9.844 g

többszörösen telített zsírsav

4.432 g

koleszterin

70 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

1.02 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

133 mg

Nátrium

739 mg

Cink

2.01 mg

Réz

0.057 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

17.8 µg

szénhidrát

cukor

0.93 g

víz

56.59 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.223 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.147 mg

Niacin - B3 vitamin

5.418 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg

Folát

2 µg

Kolin

52.5 mg

Retinol

27 µg

E vitamin

0.99 mg

D vitamin

57 µg

K vitamin

0.3 µg

B12 vitamin

0.92 µg

A vitamin

27 µg

B6 vitamin

0.174 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...