Kolbászhús
Leírás
Főként sertéshúsból (és/vagy marha-, baromfihúsból), szalonna alapanyagból, hagymából és fűszerekből álló keverék, amiből bélbe töltve, füstölve és szárítva kolbász készíthető. A magyar kolbászok elengedhetetlen fűszere a só, bors, pirospaprika, fokhagyma, esetleg őrölt kömény, majoranna stb.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Kolbászhús
fehérjetartalom
15.39 g
zsírtartalom
70021.846 g
szénhidráttartalom
0.93 g
víztartalom
56.59 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
739 mg
Foszfor
133 mg
Magnézium
15 mg
Kalcium
8 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.174 g
Kolin
52.5 mg
Niacin - B3 vitamin
5.418 mg
E vitamin
0.99 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
15.39 g
Zsír
telített zsírsav
7.57 g
egyszeresen telített zsírsav
9.844 g
többszörösen telített zsírsav
4.432 g
koleszterin
70 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
1.02 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
133 mg
Nátrium
739 mg
Cink
2.01 mg
Réz
0.057 mg
Mangán
0.017 mg
Szelén
17.8 µg
szénhidrát
cukor
0.93 g
víz
56.59 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.223 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.147 mg
Niacin - B3 vitamin
5.418 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.69 mg
Folát
2 µg
Kolin
52.5 mg
Retinol
27 µg
E vitamin
0.99 mg
D vitamin
57 µg
K vitamin
0.3 µg
B12 vitamin
0.92 µg
A vitamin
27 µg
B6 vitamin
0.174 g