Hitványka káposztaágyon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
dr. Sztiv007
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
63g májas hurka204 kcal
-
63g kolbászhús180 kcal
-
63g csirkemáj74 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
13g kenyérszalonna87 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
19g réteslap55 kcal
-
313g savanyú káposzta59 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
697
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g májas hurka1630 kcal
-
500g kolbászhús1440 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g kenyérszalonna697 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
2500g savanyú káposzta475 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
5577
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
10.8g májas hurka35 kcal
-
10.8g kolbászhús31 kcal
-
10.8g csirkemáj13 kcal
-
3.6g tojás4 kcal
-
2.2g kenyérszalonna15 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.2g réteslap10 kcal
-
54.2g savanyú káposzta10 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
119
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4328 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 3478 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 439.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 7295 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 25 micro
-
Lut-zea 1020 micro
Összesen
697
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 296.4 g
Zsír
-
Összesen 384.4 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 3405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34623.7 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 714 mg
-
Kálcium 1148 mg
-
Vas 124 mg
-
Magnézium 603 mg
-
Foszfor 4158 mg
-
Nátrium 27822 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 3519.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58423 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 156 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 474 mg
-
D vitamin: 404 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3806 micro
-
Kolin: 1934 mg
-
Retinol - A vitamin: 58357 micro
-
α-karotin 180 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 8160 micro
Összesen
5577
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 1264 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
3 db tojás
-
10 dkg kenyérszalonna
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 tk majoranna
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk só
-
1 tk fekete bors
-
2 tk fűszerpaprika
-
0.5 teáskanál csípős paprikakrém
Elkészítés
- A kolbászról és a hurkáról lehúzzuk a belet, és egy nagyobb tálba rakjuk.
- A nyers májat fél centiméteres, nagyon apró kockára vágjuk.
- A hagymát, zsírszalonnát is - de azokat még apróbbra. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel (a mennyiségek irányadóak), és elteszünk egy sárgáját későbbre.
- A tálban mindent összegyúrunk egy masszává.
- A káposztát megmossuk, ha nagyon sós, akkor áztassuk is.
- Kenjünk ki zsírral egy nagy tepsit, majd a lecsöpögtetett káposztát rakjuk bele széttérítve.
- A kiterített réteslapot vágjuk ketté, majd 1/8 hústölteléket tekerjük fel vele, mint egy palacsintát, és a végeit hajtsuk alá a lapos gombócra formázott hitványkának. Így járjunk el a többi lappal is.
- Tegyük rá a káposztára, és a hitványkák tetejét kenjük meg a félretett tojássárgájával. A kolbászhús és a szalonna leve a lecsepeg tepsi aljára, és összesül az ággyal. A káposzta ne égjen le, a hitványka piruljon meg!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2260
- Feltöltés dátuma: 2020. február 29.
Ajánló
Pálinka után ajánlott.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
dr. Sztiv007
1 recept
A hitványka egy békés megyei étel után kapta a nevét. Aminek az alapanyagait képtelenség lenne beszereznie egy városlakónak. Ilyen például: a friss fátyolháj és húsdaráló, ami nem mindegyik háztartásban elérhető manapság. Ha van is egy daráló, az a padláson pihen, és több időbe telik, mire az ember előveszi, illetve amíg a felhasználás után elmossa. Ennek a harapnivalónak az elkészítéséhez a fenti eszközökre nincs szükség, de végeredmény ugyanaz, sőt!