r
Nosalty Logó

Hitványka káposztaágyon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
dr. Sztiv007
Hitványka káposztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4328 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    3478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7295 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.4 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    3405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34623.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    714 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    4158 mg
  • Nátrium
    27822 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    3519.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58423 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    156 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3806 micro
  • Kolin:
    1934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58357 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    8160 micro
Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1264 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászról és a hurkáról lehúzzuk a belet, és egy nagyobb tálba rakjuk.
  2. A nyers májat fél centiméteres, nagyon apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát, zsírszalonnát is - de azokat még apróbbra. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel (a mennyiségek irányadóak), és elteszünk egy sárgáját későbbre.
  4. A tálban mindent összegyúrunk egy masszává.
  5. A káposztát megmossuk, ha nagyon sós, akkor áztassuk is.
  6. Kenjünk ki zsírral egy nagy tepsit, majd a lecsöpögtetett káposztát rakjuk bele széttérítve.
  7. A kiterített réteslapot vágjuk ketté, majd 1/8 hústölteléket tekerjük fel vele, mint egy palacsintát, és a végeit hajtsuk alá a lapos gombócra formázott hitványkának. Így járjunk el a többi lappal is.
  8. Tegyük rá a káposztára, és a hitványkák tetejét kenjük meg a félretett tojássárgájával. A kolbászhús és a szalonna leve a lecsepeg tepsi aljára, és összesül az ággyal. A káposzta ne égjen le, a hitványka piruljon meg!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2249
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 29.

Ajánló

Pálinka után ajánlott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hitványka káposztaágyon
dr. Sztiv007 1 recept

A hitványka egy békés megyei étel után kapta a nevét. Aminek az alapanyagait képtelenség lenne beszereznie egy városlakónak. Ilyen például: a friss fátyolháj és húsdaráló, ami nem mindegyik háztartásban elérhető manapság. Ha van is egy daráló, az a padláson pihen, és több időbe telik, mire az ember előveszi, illetve amíg a felhasználás után elmossa. Ennek a harapnivalónak az elkészítéséhez a fenti eszközökre nincs szükség, de végeredmény ugyanaz, sőt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...