r
Nosalty Logó

Hitványka káposztaágyon

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dr. Sztiv007
Hitványka káposztaágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

697
Kalória
37g
Fehérje
29.6g
Szénhidrátok
48g
Zsír
439.9g
Víz
425.6g
Koleszterin
9.6g
Rost
7.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4328 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    3478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    439.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7295 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.4 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    3405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34623.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    714 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    4158 mg
  • Nátrium
    27822 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    3519.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58423 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    156 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3806 micro
  • Kolin:
    1934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58357 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    8160 micro
Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1264 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászról és a hurkáról lehúzzuk a belet, és egy nagyobb tálba rakjuk.
  2. A nyers májat fél centiméteres, nagyon apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát, zsírszalonnát is - de azokat még apróbbra. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel (a mennyiségek irányadóak), és elteszünk egy sárgáját későbbre.
  4. A tálban mindent összegyúrunk egy masszává.
  5. A káposztát megmossuk, ha nagyon sós, akkor áztassuk is.
  6. Kenjünk ki zsírral egy nagy tepsit, majd a lecsöpögtetett káposztát rakjuk bele széttérítve.
  7. A kiterített réteslapot vágjuk ketté, majd 1/8 hústölteléket tekerjük fel vele, mint egy palacsintát, és a végeit hajtsuk alá a lapos gombócra formázott hitványkának. Így járjunk el a többi lappal is.
  8. Tegyük rá a káposztára, és a hitványkák tetejét kenjük meg a félretett tojássárgájával. A kolbászhús és a szalonna leve a lecsepeg tepsi aljára, és összesül az ággyal. A káposzta ne égjen le, a hitványka piruljon meg!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

A hitványka egy békés megyei étel után kapta a nevét. Aminek az alapanyagait képtelenség lenne beszereznie egy városlakónak. Ilyen például: a friss fátyolháj és húsdaráló, ami nem mindegyik háztartásban elérhető manapság. Ha van is egy daráló, az a padláson pihen, és több időbe telik, mire az ember előveszi, illetve amíg a felhasználás után elmossa. Ennek a harapnivalónak az elkészítéséhez a fenti eszközökre nincs szükség, de végeredmény ugyanaz, sőt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!