Májas hurka

Májas hurka

Leírás

A disznóvágáskor a több párhuzamosan zajló tartósító tevékenységek közül a végtermékek alapján legismertebb a kolbászkészítés mellett a hurkakészítés. A hurkát (a kolbászhoz hasonlóan) az állat kitisztított belébe töltik, annyi különbséggel, hogy a kolbászt a vékonybélbe, míg a hurkát a vastagabb, átmérőjű és vastagabb falú bélbe szokták tölteni. A véres hurka főtt belsőségek (tüdő, szív, vese, nyelv), bőrke és véres „hulladék” húsok, valamint párolt rizs és disznómáj hozzáadásával, egyénileg változó fűszerezéssel készülnek. A hurkákat kifőzik rövid, forró vízbe mártással, abálással. A hurkák annyiféle változatban készülnek ahány tájegység, ahány település, ahány böllér vagy ház van az adott területen...

Mikor vegyem

Télen.

hogyan tároljam

A hurkát füstölés nélkül mélyhűtőben tárolják, füstölve azonban a kolbász mellett a kamrában, fellógatva sokáig eláll.

100g Májas hurka

fehérjetartalom

14.1 g

zsírtartalom

158026.54 g

szénhidráttartalom

2.2 g

víztartalom

52.1 g

gramm májas hurka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

860 mg

Foszfor

230 mg

Kalcium

26 mg

Magnézium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

Retinol

8308 µg

A vitamin

8308 µg

Niacin - B3 vitamin

4.3 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.1 g

Zsír

telített zsírsav

10.6 g

egyszeresen telített zsírsav

13.34 g

többszörösen telített zsírsav

2.6 g

koleszterin

158 g

ásványi anyagok

Kalcium

26 mg

Vas

6.4 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

230 mg

Nátrium

860 mg

Cink

2.3 mg

Réz

0.24 mg

Mangán

0.155 mg

Szelén

58 µg

szénhidrát

víz

52.1 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.272 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.03 mg

Niacin - B3 vitamin

4.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.95 mg

Folát

30 µg

Retinol

8308 µg

B12 vitamin

13.46 µg

A vitamin

8308 µg

B6 vitamin

0.19 g

Címlapról ajánljuk