r
Nosalty Logó

Böllér káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Böllér káposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4275 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10309.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    7604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17100 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 3499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle hurkát, kolbászt hústűvel megszurkáljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és langyosra kihűtjük. Amikor szeletelhető állapotban vannak, felkarikázzuk a burgonyát, a kolbászt és a hurkákat.
  2. A hagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. 2 evőkanál olajon üvegesre fonnyasztjuk.
  3. Egy kisebb zománcos tepsit 1 evőkanálnyi olajjal megkenünk és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Ezután a tepsit kirakjuk a burgonya karikákkal. Nem baj, ha dupla sorba fér bele. Tetejüket megszórjuk őrölt borssal.
  5. A burgonyakarikákra elterítjük a hagymát. A káposztát apró darabokra vágjuk, és a hagymakarikákra szórjuk. Ha van kolbászzsiradék, azt is elosztjuk a savanyú káposztán. A tejfölbe teszünk őrölt borsot, és itt-ott megpettyegetjük vele a káposztát.
  6. A tejfölös káposzta tetejét kirakjuk vegyesen a hurka és kolbászkarikákkal. Erre locsoljuk a megmaradt tejfölt.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és jól átsütjük (kb. 30perc). Langyosra hűtjük, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x29
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5600
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Ajánló

Mivel a hurka, kolbász, valamint a savanyú káposzta eléggé sós, nem érdemes a burgonya főző vizébe és a tejfölbe sót tenni. Viszont érdemes a végén több tejföllel meglocsolni, ha úgy szeretjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Böllér káposzta
Lizinka_ 604 recept

A recept még abból az időből való, amikor nagyszüleim disznót vágtak. Én már csak a boltban-piacon veszek (ha kapok) jó minőségű "disznóságot". Ez az étel kicsit fűszeres, kicsit savanyú, kicsit disznótoros is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...