Sütnivaló kolbász

A kolbász, amelyet már az ókorban is ismertek, tisztára mosott bélbe vagy műbélbe töltött, apróra vágott vagy darált húsból és szalonnából készült húskészítmény. Tartósítani általában füstöléssel szokták. Számos állat húsából készítenek kolbászt, a leggyakoribb a sertéshús, de készül kolbász például lóhúsból is. A hús fajtájától, a fűszerezéstől és a hús elkészítésétől függően számos kolbászfajta létezik, ezek egyike a sütnivaló kolbász, amely elmaradhatatlan része a disznótorosnak. A sütnivaló kolbászt ehetjük magában, mustárral, kenyérrel, de alapanyaga lehet számos finom ételnek is, az omlettől egészen a canelloniig. Sütnivaló kolbászt a legtöbb hentesnél, illetve boltokban is lehet kapni, de magunk is elkészíthetjük otthon, zsírosabb darált sertéshúsból, szalonnából, amelyet fűszerezünk sóval, borssal, paprikával, köménnyel, fokhagymával és bélbe töltünk. Sütnivaló kolbász készítésekor bánjunk óvatosan a sóval és egyéb fűszerekkel, mert a sütés kihozza, intenzívebbé teszi a fűszerek ízét.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
11.98 g
zsírtartalom
61024.151 g
szénhidráttartalom
0.94 g
víztartalom
56.49 g
Nátrium
827 mg
Foszfor
157 mg
Kalcium
11 mg
Magnézium
11 mg
B6 vitamin
0.179 g
Kolin
61.1 mg
Niacin - B3 vitamin
2.807 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.536 mg
fehérje
11.98 g
Zsír
telített zsírsav
9.313 g
egyszeresen telített zsírsav
11.212 g
többszörösen telített zsírsav
3.626 g
koleszterin
61 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
0.59 mg
Magnézium
11 mg
Foszfor
157 mg
Nátrium
827 mg
Cink
1.31 mg
Réz
0.176 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
18.3 µg
szénhidrát
cukor
0.94 g
víz
56.49 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.212 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.18 mg
Niacin - B3 vitamin
2.807 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.536 mg
Folát
1 µg
Kolin
61.1 mg
E vitamin
0.25 mg
D vitamin
43 µg
B12 vitamin
0.66 µg
B6 vitamin
0.179 g
Szinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyMájus 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
NosaltyEnni akkor is kell hónap végén, ha az ember elherdálta a pénzét a húsvéti lakomára. Az áprilisi hónap olcsó receptje most ebben segíthet: szerény zöldségek és alapanyagok segítségével varázsol laktató levest a maradék sonkaléből.
Lakos BenedekA sétálás az egyik legjobb mozgásforma, ha fogyni szeretnénk. Na de mennyi az annyi?
Húsvéthétfőre sonkatekercses előétel, újragondolt koronázási saláta és sütés nélküli citromtorta dukál.
Húsvétkor sem maradtok kvíz nélkül: népi, húsvéti ételek mutatják meg magukat képeken! Lássuk, te hányat ismersz fel közülük!
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!