Klasszikus angol toad in the hole
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
Toad in the hole
-
63g tej35 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
125g sütnivaló kolbász386 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
58g finomliszt209 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19g barna mártás6 kcal
Összesen
780
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
Toad in the hole
-
250g tej140 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
500g sütnivaló kolbász1545 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
2g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g barna mártás26 kcal
Összesen
3126
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
Toad in the hole
-
18.9g tej11 kcal
-
16.6g tojás21 kcal
-
37.7g sütnivaló kolbász117 kcal
-
0.7g kakukkfű1 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
17.4g finomliszt63 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.7g barna mártás2 kcal
Összesen
237
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1923.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 1329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
780
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 200.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1025 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7695.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1431 mg
-
Nátrium 5318 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 467.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 374 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1015 micro
Összesen
3126
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
237
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Toad in the hole
Elkészítés
Toad in the hole
- Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra.
- Öntsük a tejet egy mérőkancsóba, adjuk hozzá a tojásokat, a sót és a lisztet. Habverővel keverjük csomómentesre és simára. Egy nem túl sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, amit tegyünk félre felhasználásig.
- Fogjunk egy sütőbe is betehető serpenyőt vagy egy öntöttvas edényt. Hevítsünk fel benne 2-3 evőkanál olajat, és pirítsuk benne a kolbászok mindkét oldalát pár percig. Tépkedjünk rá friss rozmaringot és kakukkfüvet, szórjuk meg friss borssal, locsoljuk meg még egy kis olajjal, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre, hogy az edény átforrósodjon.
- Vegyük ki a kolbászos serpenyőt a sütőből, és a tésztát óvatosan öntsük a kolbászok köré. Ezután tegyük vissza az egészet a sütőbe, és süssük 35-40 percig. Miközben sül, ne nyitogassuk az ajtót, mert különben összeesik a Yorkshire pudding.
- Forrón tálaljuk barnamártással, hagymalekvárral vagy csípős mustárral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2484
- Feltöltés dátuma: 2023. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
A toad in the hole (magyarra fordítva "varangy a lyukban") nevű étel egy viszonylag gyors, egyszerű és abszolút hagyományos brit fogás. Lényegében Yorkshire pudding- szerű tésztában megsütött fűszeres kolbászokról van szó, általában sült zöldségekkel, gravy-vel, hagymás mártással és/vagy mustárral tálalva. Amellett, hogy laktató, nagyon ízletes, és sokoldalúan variálható is. A 18. század óta készítik, és miközben folyamatos vita folyik nevének eredetéről, az széles körben elfogadott tény, hogy ezt az ételt az alacsonyabb jövedelmű családok fejlesztették ki, hogy a legtöbbet hozzák ki a kevéske húsból, ami akkoriban igen drága volt. Ezért is javasolták hozzá mindig is az olcsóbb húsféléket, mint például a bárányvese vagy a galambhús.