r
Nosalty Logó

Klasszikus angol toad in the hole

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Klasszikus angol toad in the hole
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Toad in the hole

780
Kalória
29.1g
Fehérje
49.4g
Szénhidrátok
50g
Zsír
117g
Víz
256.3g
Koleszterin
2.1g
Rost
4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 3126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7695.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    5318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Toad in the hole

  1. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra.
  2. Öntsük a tejet egy mérőkancsóba, adjuk hozzá a tojásokat, a sót és a lisztet. Habverővel keverjük csomómentesre és simára. Egy nem túl sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, amit tegyünk félre felhasználásig.
  3. Fogjunk egy sütőbe is betehető serpenyőt vagy egy öntöttvas edényt. Hevítsünk fel benne 2-3 evőkanál olajat, és pirítsuk benne a kolbászok mindkét oldalát pár percig. Tépkedjünk rá friss rozmaringot és kakukkfüvet, szórjuk meg friss borssal, locsoljuk meg még egy kis olajjal, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre, hogy az edény átforrósodjon.
  4. Vegyük ki a kolbászos serpenyőt a sütőből, és a tésztát óvatosan öntsük a kolbászok köré. Ezután tegyük vissza az egészet a sütőbe, és süssük 35-40 percig. Miközben sül, ne nyitogassuk az ajtót, mert különben összeesik a Yorkshire pudding.
  5. Forrón tálaljuk barnamártással, hagymalekvárral vagy csípős mustárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A toad in the hole (magyarra fordítva "varangy a lyukban") nevű étel egy viszonylag gyors, egyszerű és abszolút hagyományos brit fogás. Lényegében Yorkshire pudding- szerű tésztában megsütött fűszeres kolbászokról van szó, általában sült zöldségekkel, gravy-vel, hagymás mártással és/vagy mustárral tálalva. Amellett, hogy laktató, nagyon ízletes, és sokoldalúan variálható is. A 18. század óta készítik, és miközben folyamatos vita folyik nevének eredetéről, az széles körben elfogadott tény, hogy ezt az ételt az alacsonyabb jövedelmű családok fejlesztették ki, hogy a legtöbbet hozzák ki a kevéske húsból, ami akkoriban igen drága volt. Ezért is javasolták hozzá mindig is az olcsóbb húsféléket, mint például a bárányvese vagy a galambhús.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!