Barna mártás

Barna mártás

Leírás

Az alapmártások közül kihagyhatatlan egy háziasszony számára a barna mártás készítésének ismerete, amely időigényesebb és többféle hozzávalót megkíván, mint az egyszerűbb fehér mártások. Kezdjük csak a finom hus levével, ami nélkül nem létezhet semmilyen barnaféle. Jellege függ attól, hogy milyen húsos alaplevest vagy szaftot választunk a készítés során. A csontos hús, húslé elmaradhatatlan társai a zöldségek, a paradicsompüré és a vörösbor. Fűszerként a kakukkfüvet és a babérlevelet szokás használni, így egy összetettebb, karakteresebb ízű szószt kapunk. A rántás alapú barna mártást főként húsokhoz használjuk, a húsos alaplétől, a zöldségektől és a paradicsompürétől tartalmasabb kísérője egy-egy fogásnak.

Mikor vegyem

Általában házilag készítjük.

hogyan tároljam

Letakarva hűtőben egy hétig eltartható.

100g Barna mártás

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

gramm barna mártás?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...