Fürj, sárgarépa, borsikafű
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Az ételművész (Adam Jones)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Fürj
Fürj pác
-
75g olívaolaj663 kcal
-
3g édeskömény1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Sárgarépapüré
-
100g sárgarépa36 kcal
-
250g gyümölcslé115 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
-
3g xantana10 kcal
Sárgarépa vinaigrette
-
150g gyümölcslé69 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
5g ecet1 kcal
Fürj mártás
-
120g fürj207 kcal
-
71 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g borsikafű16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
Fürj vinaigrette
-
200g barna mártás68 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
8g sherryecet1 kcal
Ropogós csirkebőr
-
25g csirkeaprólék37 kcal
-
2g só0 kcal
Mustáros befőtt
-
50g fehérborecet10 kcal
-
50g víz0 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
3g mustármag13 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g bébirépa18 kcal
Kukoricakenyér
-
50g finomliszt182 kcal
-
35g kukoricadara127 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
60g tej34 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
30g csemegekukorica26 kcal
Összesen
3142
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Fürj
-
240g fürj415 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g só0 kcal
Fürj pác
-
150g olívaolaj1326 kcal
-
5g édeskömény1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Sárgarépapüré
-
200g sárgarépa73 kcal
-
500g gyümölcslé230 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
5g xantana19 kcal
Sárgarépa vinaigrette
-
300g gyümölcslé138 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
10g ecet2 kcal
Fürj mártás
-
240g fürj415 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g só0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g borsikafű33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
400g csirke alaplé28 kcal
Fürj vinaigrette
-
400g barna mártás136 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
15g sherryecet3 kcal
Ropogós csirkebőr
-
50g csirkeaprólék73 kcal
-
3g só0 kcal
Mustáros befőtt
-
100g fehérborecet19 kcal
-
100g víz0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
5g mustármag25 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g bébirépa35 kcal
Kukoricakenyér
-
100g finomliszt364 kcal
-
70g kukoricadara253 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g sütőpor3 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
120g tej67 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
60g csemegekukorica52 kcal
Összesen
6277
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Fürj
-
6.1g fürj11 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0.1g só0 kcal
Fürj pác
-
3.8g olívaolaj34 kcal
-
0.1g édeskömény0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Sárgarépapüré
-
5.1g sárgarépa2 kcal
-
12.8g gyümölcslé6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0.1g xantana0 kcal
Sárgarépa vinaigrette
-
7.7g gyümölcslé4 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
Fürj mártás
-
6.1g fürj11 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1g sárgarépa0 kcal
-
0.5g halványító zeller0 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g borsikafű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.6g fehérbor2 kcal
-
0.6g fehérbor1 kcal
-
10.2g csirke alaplé1 kcal
Fürj vinaigrette
-
10.2g barna mártás3 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
0.4g sherryecet0 kcal
Ropogós csirkebőr
-
1.3g csirkeaprólék2 kcal
-
0.1g só0 kcal
Mustáros befőtt
-
2.6g fehérborecet0 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.1g mustármag1 kcal
-
2g sárgarépa1 kcal
-
2.6g bébirépa1 kcal
Kukoricakenyér
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
1.8g kukoricadara6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
1.5g csemegekukorica1 kcal
Összesen
162
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 222.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5678.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 3554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 936.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1966 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 6862 micro
-
β-karotin 15116 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1457 micro
Összesen
3142
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 126.4 g
Zsír
-
Összesen 444.5 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 266 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11357.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1149 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 2471 mg
-
Nátrium 7107 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.1 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1872.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3933 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 808 micro
-
α-karotin 13723 micro
-
β-karotin 30232 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2914 micro
Összesen
6277
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 352 micro
-
β-karotin 774 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
Fürj
-
2 db fürj
-
2 ek napraforgó olaj
-
25 g vaj
-
0.5 teáskanál só
Fürj pác
Sárgarépapüré
-
0.5 teáskanál só
-
2 db csillagánizs
-
25 ml olívaolaj
-
5 g xantana
Sárgarépa vinaigrette
Fürj mártás
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál só
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 szál borsikafű
-
1 db babérlevél
-
100 ml fehérbor
-
400 ml csirke alaplé
Fürj vinaigrette
-
100 ml olívaolaj
-
15 ml sherryecet
Ropogós csirkebőr
-
0.5 teáskanál só
Mustáros befőtt
-
100 ml fehérborecet
-
100 ml víz
-
75 g cukor
-
5 g mustármag
-
1 közepes db sárgarépa
Kukoricakenyér
-
100 g finomliszt
-
1 csipet só
-
5 g sütőpor
-
15 g porcukor
-
15 g barna cukor
-
1 db tojás
-
60 g csemegekukorica
Elkészítés
Fürj
- A kukoricakenyérhez melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A csemegekukorica kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Végül forgassuk bele a csemegekukoricát is, majd kiolajozott sütőformában süssük a kenyeret 15-20 percig, amíg elválik a formától. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd törjük darabokra.
- A répapüréhez az olívaolaj kivételével tegyük fel a hozzávalókat főni, méghozzá úgy, hogy a folyadék teljesen ellepje a répákat. Addig forraljuk, amíg megpuhulnak a zöldségek. Dobjuk ki a csillagánizst, szűrjük le a répát, de a leszűrt folyadékot tegyük félre és forraljuk be a felére. A beforralt léhez adjuk hozzá a főtt répák felét, valamint az olívaolajat, turmixoljuk fényesre és finomra. Adjunk hozzá a xantánt, keverjük el, majd szűrjük át egy finom lyukú szitán vagy gézlapon.
- A répa vinaigrette-hez keverjük össze a hozzávalókat és tegyük félre. Használat előtt alaposan keverjük majd fel.
- A fürjmártáshoz melegítsünk olajat egy serpenyőben. Amikor forró, adjuk hozzá a fürj csontokat, és süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Ugyanabban az edényben pirítsuk aranybarnára a répát, zellert, fokhagymát és hagymát is. Adjuk hozzá a bort és a madeira-t, amíg szirupszerű állagot nem kapunk. Majd tegyük vissza a csontokat, adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát, az alaplevet és kevés sót, majd főzzük 45 percen keresztül. A tetejéről szedjük le a zsírt forralás közben. Amikor készen van, szűrjük át gézen.
- A fürj vinaigrette-hez keverjük össze a hozzávalókat és tegyük félre. Használat előtt alaposan keverjük majd fel.
- A ropogós csirkebőrhöz melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a bőrdarabokat sütőpapírra, fűszerezzük, majd tegyünk a tetejére is papírt. Így süssünk 6-8 percen keresztül, amíg ropogós nem lesz.
- A mustáros befőtthöz forraljuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük bele a szalagokra vágott répákat, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
- A fürj marinádhoz daráljuk le a köménymagot és az édesköményt, majd keverjük össze az olajjal. Hagyjuk állni egy órát, majd szűrjük át.
- A fürjhöz melegítsük elő a sütőt 180. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, sózzuk be a húst és pirítsuk körbe a serpenyőben. Adjunk hozzá vajat és pirítsuk körbe újra. Majd tegyük a sütőbe 4 percre, utána pedig pihentessük további 10 percig. Szedjük le a húst a csontról és tegyük a marinádba. Mielőtt tálalnánk, tegyük a forró sütőbe újabb 4 négy percre, a bőrös felével felfelé.
- Tálalás: helyezzünk el három pötty répapürét a tányéron, húzzuk el kanállal. A sütőben felmelegített fürjmellet öntsük le a vinaigrette-tel és rendezzük el a tányéron a csirkebőrrel. A répákra öntsünk a répa vinaigrette-ből és sózzuk meg, majd helyezzük el a fürj körül a borsikafűvel együtt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2128
- Feltöltés dátuma: 2015. október 14.
Receptjellemzők
Az ételművész (Adam Jones)
5 recept
Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com