r
Nosalty Logó

Sörös kacsa

NS
Sörös kacsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

475
Kalória
28.2g
Fehérje
28.4g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
427.5g
Víz
94.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Összesen 1902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Összesen 47 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7010.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    5208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1710 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2481 micro
  • β-karotin
    6166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

A kacsa sütéséhez

  1. A barnamártás elkészítése:
  2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és azon az apróra vágott húsokat és vöröshagymátmegpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát és sárgarépát, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd további 2-3 percig főzzük. Hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, jól megkavarjuk és felforraljuk. Majd fedő nélkül kb. 25 percig főzzük, amíg a folyadék a kétharmadára csökken.
  3. Hozzáadjuk az alaplevet, és további 30 percig főzzük, amíg a felére csökken a folyadék, majd hozzákeverjük a keményítőt is (az eredeti recept nyílgyökeret ír). További 2 percig főzzük, majd egy finom szűrőn átpasszírozzuk. A leszűrt lének olyan sűrűnek kell lennie, hogy az bevonja a kanál hátát.
  4. A kacsa elkészítése:
  5. A kacsát besózzuk, és forró sütőben minden oldalát megkapatjuk.A kisült felesleges zsiradékot lemerjük a tepsiből, majd fóliával lefedjük a kacsát és 200 fokon (alsó-felső sütési módon) tovább sütjük.
  6. Egy lábasban összekeverjük a mézet, a barnacukrot, a sört, a fahéjat, a szerecsendiót és 10 perc alatt összefőzzük. Majd hozzáadjuk a barnamártást és további 15 percig főzzük.
  7. Amikor a kacsa sütéséből már csak 1 óra van hátra, akkor levesszük róla a fóliát és ráöntjük a mártást. A kacsát a mártással sűrűn 8-10 percenként locsolgatjuk.
  8. A kacsát feldarabolva tálaljuk és meglocsoljuk a mártással. Szerecsendiós burgonyapürével ajánlom, és a mártásból is kínáljunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 180 p

Volt egy kacsám, amit különleges módon szerettem volna elkészíteni. A recept Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyve alapján készült. A barnamártás pedig a Szakácsok könyve alapján készült. Kicsit időigényes volt, de megérte.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...