Sörös kacsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsa sütéséhez
-
1g kacsahús1 kcal
-
35 kcal
-
13g méz38 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
63g sör27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
135g barna mártás46 kcal
A barnamártáshoz
-
53 kcal
-
85g borjúhús99 kcal
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
150g víz0 kcal
-
375g csirke alaplé26 kcal
-
7 kcal
Összesen
475
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsa sütéséhez
-
3g kacsahús3 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g méz152 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
250g sör108 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
540g barna mártás184 kcal
A barnamártáshoz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
340g borjúhús398 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
16 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
600g víz0 kcal
-
1500g csirke alaplé105 kcal
-
29 kcal
Összesen
1902
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsa sütéséhez
-
0.1g kacsahús0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
6.1g sör3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13.2g barna mártás4 kcal
A barnamártáshoz
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
8.3g borjúhús10 kcal
-
3.7g csirkemellfilé4 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
2.4g gomba1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2g sárgarépa1 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7.3g fehérbor6 kcal
-
14.7g víz0 kcal
-
36.7g csirke alaplé3 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
Összesen
47
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1752.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 1302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 427.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 620 micro
-
β-karotin 1541 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
475
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7010.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1321 mg
-
Nátrium 5208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1710 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 631 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 2481 micro
-
β-karotin 6166 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5754 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
1902
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 141 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
A kacsa sütéséhez
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek méz
-
1 ek barna cukor
-
2.5 dl sör
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
3 dl barna mártás
A barnamártáshoz
-
3 ek napraforgó olaj
-
150 g csirkemellfilé
-
1 db vöröshagyma
-
100 g gomba
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
1 szál kakukkfű
-
1 db babérlevél
-
6 dl víz
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A kacsa sütéséhez
- A barnamártás elkészítése:
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, és azon az apróra vágott húsokat és vöröshagymátmegpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát és sárgarépát, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd további 2-3 percig főzzük. Hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, jól megkavarjuk és felforraljuk. Majd fedő nélkül kb. 25 percig főzzük, amíg a folyadék a kétharmadára csökken.
- Hozzáadjuk az alaplevet, és további 30 percig főzzük, amíg a felére csökken a folyadék, majd hozzákeverjük a keményítőt is (az eredeti recept nyílgyökeret ír). További 2 percig főzzük, majd egy finom szűrőn átpasszírozzuk. A leszűrt lének olyan sűrűnek kell lennie, hogy az bevonja a kanál hátát.
- A kacsa elkészítése:
- A kacsát besózzuk, és forró sütőben minden oldalát megkapatjuk.A kisült felesleges zsiradékot lemerjük a tepsiből, majd fóliával lefedjük a kacsát és 200 fokon (alsó-felső sütési módon) tovább sütjük.
- Egy lábasban összekeverjük a mézet, a barnacukrot, a sört, a fahéjat, a szerecsendiót és 10 perc alatt összefőzzük. Majd hozzáadjuk a barnamártást és további 15 percig főzzük.
- Amikor a kacsa sütéséből már csak 1 óra van hátra, akkor levesszük róla a fóliát és ráöntjük a mártást. A kacsát a mártással sűrűn 8-10 percenként locsolgatjuk.
- A kacsát feldarabolva tálaljuk és meglocsoljuk a mártással. Szerecsendiós burgonyapürével ajánlom, és a mártásból is kínáljunk hozzá.
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 75756
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Volt egy kacsám, amit különleges módon szerettem volna elkészíteni. A recept Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyve alapján készült. A barnamártás pedig a Szakácsok könyve alapján készült. Kicsit időigényes volt, de megérte.