Kacsahús

Kacsahús

Leírás

A kacsahús magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, rendkívül kalóriadús étel. Mint minden szárnyasé, a kacsazsír is telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Jól illenek a kacsához a gyümölcsös (málnás, áfonyás, körtés stb…) köretek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva kb. két hétig marad a kacsahús felhasználható. A nyers és a főtt kacsahús is jól bírja a fagyasztást.

100g Kacsahús

fehérjetartalom

18.28 g

zsírtartalom

77004.61 g

szénhidráttartalom

0.94 g

víztartalom

73.77 g

gramm kacsahús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

203 mg

Nátrium

74 mg

Magnézium

19 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.34 g

Kolin

53.6 mg

C vitamin

5.8 mg

Niacin - B3 vitamin

5.3 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.28 g

Zsír

telített zsírsav

2.32 g

egyszeresen telített zsírsav

1.54 g

többszörösen telített zsírsav

0.75 g

koleszterin

77 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

2.4 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

203 mg

Nátrium

74 mg

Cink

1.9 mg

Réz

0.253 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

13.9 µg

szénhidrát

víz

73.77 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.36 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.45 mg

Niacin - B3 vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.6 mg

Folát

25 µg

Kolin

53.6 mg

Retinol

24 µg

E vitamin

0.7 mg

D vitamin

3 µg

K vitamin

2.8 µg

B12 vitamin

0.4 µg

A vitamin

24 µg

C vitamin

5.8 mg

B6 vitamin

0.34 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...