Egész kacsa sütőzsákban sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
528
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2114
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1268.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 779 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 315.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
528
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 277 g
Zsír
-
Összesen 89.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5073.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 3116 mg
-
Nátrium 1120 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1260.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 818 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
2114
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsát megtisztítjuk, jól megmossuk. Kívül belül besózzuk. A külsejét belsejét fűszerezzük majorannával, rozmaringgal és borssal.
- Közepébe pucolunk egy vöröshagymát, a másikkal beborítjuk a kacsa külsejét. A bőre alá dugdossuk a fokhagymát(megspékeljük).
- Egy jókora sütőzsákba bújtatjuk a húst, végét lezárjuk. Apró lyukakat szúrunk a zsákon a gőz távozása végett.
- Kb. 60 perc alatt megsütjük 180 c-fokon. Majd szétvágjuk a zsákot középen, meglocsoljuk a saját kisült zsírjával és megpirítjuk kicsit magasabb hőmérsékleten 15-20 percig, amíg szép színt nem kap. Utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. december 12.
Ajánló
A sütőzsákban sült étel egyszerre lesz finom ízű, és omlós. A benne lévő párában a fűszerek íze még jobban bent marad, így a hús isteni lesz és nem kell olyan sokáig sütni!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1111 recept
Én rendszeresen sütök sütőzsákban, nagyon szeretem, amikor a fűszerek átveszik a hús ízét, és így a benne lévő párában még finomabb ételt kapunk. Én párolt vörös káposztát készítettem mellé és burgonyapürét. :-)))