r
Nosalty Logó

Ropogós sült kacsa párolt káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nagyné Racsek Renáta
Ropogós sült kacsa párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Összesen 446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Összesen 2679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Összesen 61 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6083.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    3222 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    823 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    659 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    5536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2821 micro
Összesen 2679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 61 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Elkészítés

A kacsához

  1. A kacsát alkatrészeire szedjük, a bőrét beirdaljuk (hogy kisüljön a zsírja), majdbedörzsöljük majorannával, borssal, sok sóval.
  2. A darabokat bőrével lefelé egy tepsibe rakjuk, alufóliával lefedjük.
  3. Előmelegített sütőben 2 órán keresztül sütjük, majd levesszük az alufóliát.Lemerjük a kisült zsírt, csak egy kicsit hagyunk alatta, megfordítjuk a darabokat, hogy a bőrös fele legyen felül, és addig sütjük, amíg szép piros nem lesz (kb. 30 perc). Közben párszor meglocsoljuk a zsírjával.
  4. Ha megsült a kacsánk, kivesszük a tepsiből.
  5. A párolt káposztához a káposztákat vékony csíkokra vágjuk, vagy legyaluljuk,enyhén megsózzuk, majd30 percig állni hagyjuk.
  6. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, hozzátesszük az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk.
  7. Beletesszük a kinyomkodott káposztát, hozzáöntjük a vizet és az ecetet. Ízlés szerint sózzuk.
  8. Teljesen lefedve kb. 45 percig pároljuk, ha kell, még öntünk alá vizet, illetve utóízesítjük.
  9. Mikor már megpuhult a káposztánk, levesszük a fedőt, és teljesen elpárologtatjuk a vizet alóla.
  10. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, krumplinyomóval összetörjük, a kacsa zsírjából annyit merünk rá, hogy ne legyen száraz a burgonyánk, és jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 653
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 427
  • Össznézettség: 393411
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós sült kacsa párolt káposztával
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Életem első kacsasütésére került ma sor. Féltem tőle, de végül hihetetlenül jól sikerült. A kacsahús nagyon omlós lett, még a melle sem volt rágós. Én a legvégén bekapcsoltam a grillt, és úgy sütöttem a kacsa bőrét pirosra, kissé ropogósra. Mégegyszer annyi sót használtam mint a csirkénél, mert a vastag bőre miatt kicsit nehezebben veszi fel a sót. Azt olvastam, sokan előtte nap befűszerezik, így biztosan jobban magába szívja a sót, de nekem erre nem volt időm. A nagyobb lelógó bőröket, zsírokat kis kockákra vágtam, azt is megsütöttem, finom pörc lett belőle. Az sem mellékes, hogy jó fél liternyi finom kacsazsírom is lett. :) Ez a kacsa elképzelhetetlen számomra a párolt káposzta és a zsíros tört burgonya nélkül. Remélem kis beszámolóm után, mások is kedvet kapnak a kacsasütéshez!

Hozzávalók

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...