Ropogós sült kacsa párolt káposztával
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A kacsához
A káposztához
-
167g vöröskáposzta41 kcal
-
83g káposzta17 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
12 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A kacsához
A káposztához
-
1000g vöröskáposzta248 kcal
-
500g káposzta100 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
71 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
600g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A kacsához
A káposztához
-
22.7g vöröskáposzta6 kcal
-
11.3g káposzta2 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.6g ecet0 kcal
-
13.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1014 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 539.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 923 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27 micro
-
Lut-zea 470 micro
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.8 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6083.8 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 772 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 3222 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.9 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 3235.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 823 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 659 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 737 micro
-
Kolin: 916 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 5536 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 2821 micro
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 64 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A kacsához
A káposztához
-
1 kg vöröskáposzta
-
50 dkg káposzta
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
6 dl víz
-
só ízlés szerint
A burgonyához
Elkészítés
A kacsához
- A kacsát alkatrészeire szedjük, a bőrét beirdaljuk (hogy kisüljön a zsírja), majdbedörzsöljük majorannával, borssal, sok sóval.
- A darabokat bőrével lefelé egy tepsibe rakjuk, alufóliával lefedjük.
- Előmelegített sütőben 2 órán keresztül sütjük, majd levesszük az alufóliát.Lemerjük a kisült zsírt, csak egy kicsit hagyunk alatta, megfordítjuk a darabokat, hogy a bőrös fele legyen felül, és addig sütjük, amíg szép piros nem lesz (kb. 30 perc). Közben párszor meglocsoljuk a zsírjával.
- Ha megsült a kacsánk, kivesszük a tepsiből.
- A párolt káposztához a káposztákat vékony csíkokra vágjuk, vagy legyaluljuk,enyhén megsózzuk, majd30 percig állni hagyjuk.
- Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, hozzátesszük az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk.
- Beletesszük a kinyomkodott káposztát, hozzáöntjük a vizet és az ecetet. Ízlés szerint sózzuk.
- Teljesen lefedve kb. 45 percig pároljuk, ha kell, még öntünk alá vizet, illetve utóízesítjük.
- Mikor már megpuhult a káposztánk, levesszük a fedőt, és teljesen elpárologtatjuk a vizet alóla.
- A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, krumplinyomóval összetörjük, a kacsa zsírjából annyit merünk rá, hogy ne legyen száraz a burgonyánk, és jól összekeverjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 660
- Tegnapi nézettség: 144
- 7 napos nézettség: 781
- Össznézettség: 394983
- Feltöltés dátuma: 2012. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Életem első kacsasütésére került ma sor. Féltem tőle, de végül hihetetlenül jól sikerült. A kacsahús nagyon omlós lett, még a melle sem volt rágós. Én a legvégén bekapcsoltam a grillt, és úgy sütöttem a kacsa bőrét pirosra, kissé ropogósra. Mégegyszer annyi sót használtam mint a csirkénél, mert a vastag bőre miatt kicsit nehezebben veszi fel a sót. Azt olvastam, sokan előtte nap befűszerezik, így biztosan jobban magába szívja a sót, de nekem erre nem volt időm. A nagyobb lelógó bőröket, zsírokat kis kockákra vágtam, azt is megsütöttem, finom pörc lett belőle. Az sem mellékes, hogy jó fél liternyi finom kacsazsírom is lett. :) Ez a kacsa elképzelhetetlen számomra a párolt káposzta és a zsíros tört burgonya nélkül. Remélem kis beszámolóm után, mások is kedvet kapnak a kacsasütéshez!