r
Nosalty Logó

Kacsasült ahogy Bettyke készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsasült ahogy Bettyke készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2916 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    368.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6729 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    4130 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2916 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk, és a bőrét beirdaljuk.
  2. Az almát, a hagymát és a narancsot megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
  3. A kacsát jól beszórjuk a majorannával (kívül, belül). Majd a hasába töltjük a hagymát, az almát és a narancsot.
  4. Tepsibe tesszük és alufóliával letakarjuk, majd betesszük a sütőbe. Kevés vizet öntünk alá. 1 óra 20 percet pároljuk közepes lángon, időnként ránézünk.
  5. Majd levesszük az alufóliát és még 20-30 percet sütjük, hogy megpiruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 65305
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve ez a karácsonyi menü párolt káposztával és majonézes burgonyasalátával. Egyszerűen megunhatatlan. A párom is megeszi, mert nem száraz a kacsa így elkészítve. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...