Kacsasült ahogy Bettyke készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
728
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2916
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1682.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1033 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 466.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
728
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 368.8 g
Zsír
-
Összesen 119.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6729 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 4130 mg
-
Nátrium 1485 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1867 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 578 micro
-
Kolin: 1099 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
2916
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsát megtisztítjuk, és a bőrét beirdaljuk.
- Az almát, a hagymát és a narancsot megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
- A kacsát jól beszórjuk a majorannával (kívül, belül). Majd a hasába töltjük a hagymát, az almát és a narancsot.
- Tepsibe tesszük és alufóliával letakarjuk, majd betesszük a sütőbe. Kevés vizet öntünk alá. 1 óra 20 percet pároljuk közepes lángon, időnként ránézünk.
- Majd levesszük az alufóliát és még 20-30 percet sütjük, hogy megpiruljon a teteje.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 65440
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pár éve ez a karácsonyi menü párolt káposztával és majonézes burgonyasalátával. Egyszerűen megunhatatlan. A párom is megeszi, mert nem száraz a kacsa így elkészítve. :)