adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
445
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2670
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1238.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 931.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 2097 micro
-
β-karotin 4988 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
445
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 295 g
Zsír
-
Összesen 92.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7428.5 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 579 mg
-
Foszfor 3845 mg
-
Nátrium 1856 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 5587.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3378 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 526 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 665 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 900 micro
-
Kolin: 943 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 12580 micro
-
β-karotin 29931 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1365 micro
Összesen
2670
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 193 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsát megtisztítjuk, megmossuk.
- A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a víz.
- Nagy lángon fölforraljuk, és a habját leszedjük. Kis lángon gyöngyözve hagyjuk tovább főni.
- Amikor félig megfőtt (ez a kacsa életkorától függ, hogy mennyit kell főzni), beletesszük a megtisztított 2-be, illetve 4-be vágott zöldségeket, és tovább főzzük, amíg a hús is és a zöldségek is megpuhulnak.
- Leszűrjük a levét, és házi laskát főzünk bele.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
- Lehet tálalni a zöldségekkel és a hússal együtt, vagy a húst sóbafőttként, körettel.
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 494
- Össznézettség: 84437
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kattika
126 recept
Hasonlít a tyúkhúslevesre, de mégis különlegesebb íze van.