Serpenyős kacsasült
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g kacsahús608 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
636
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1800g kacsahús2430 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
2543
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
61g kacsahús82 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
33.9g víz0 kcal
Összesen
86
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 347 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 940 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 607.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
636
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 333.4 g
Zsír
-
Összesen 107.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6206.9 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 3760 mg
-
Nátrium 1384 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 2431.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
2543
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 l víz
Elkészítés
- A kacsát bontsuk szét. Vágjuk le a combokat, szárnyakat, a mellet, és a hátat pedig csontozzuk ki. Ha ez nem menne, előzőleg a hentesnél kérjünk meg erre szakembert. A csontokat nem szabad eldobni, még szükség lesz rájuk az alaplé főzésnél.
- Először tegyük fel az alaplét főni. A hát és mell csontokat tegyük lábasba, majd sózzuk meg, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzzük lassú tűzön egy órán keresztül. Aki szeretné, be is zöldségezheti az alaplevet, én nem tartottam szükségesnek.
- A feldarabolt húsokat sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be friss, morzsolt kakukkfűvel. A mell és háton lévő bőrt kockázzuk be éles késsel vagy borotvapengével. Amíg az alaplé fő, a húsokat tegyük hűtőszekrénybe. Amikor letelt az egy óra, és az alaplé kész, kezdhetjük a húsok készítését is.
- A sütőt melegítsük elő 18o fokra. Száraz serpenyőbe tegyük bele a kacsahúsokat bőrrel lefelé, és közepes lángon kezdjük sütni. Nem kell zsiradék, a kacsából pont annyi fog kisülni, amennyi szükséges. Ha már zsír van a húsok alatt, dobjunk bele négybe vágott vöröshagymát, félbevágott fokhagymát és néhány szál kakukkfüvet.
- Amikor a bőrük megpirult, fordítsuk meg a húsokat, és a húsos oldalukat is pirítsuk meg. Ha ez is kész, ismét fordítsuk meg, hogy bőrös felük legyen felfelé, öntsünk hozzá az alapléből kb. a húsok magasságának feléig, tegyünk a serpenyőre fedőt, és helyezzük a sütőbe. Kb. 45-55 perc elteltével vegyük le a fedőt, pirítsuk a bőrét negyedórán keresztül, és az étel elkészült.
- Tálaljuk melegen, azonnal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 28521
- Feltöltés dátuma: 2014. február 17.
Ajánló
Köretként frissen sült karikaburgonyát és friss, kevert salátát ajánlok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A kacsahús nagyon ízletes. Elkészítése nem túl bonyolult, de ha nem sütjük meg rendesen, rágós lesz, ha túlsütjük akkor pedig kemény. A kettő közöttire kínálok alternatívát ezzel a receptemmel. Arról nem beszélve, hogy viszonylag gyorsan elkészíthetjük.