Kacsaszív fűszeres szószban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsaszívhez
-
100g kacsahús135 kcal
-
14 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g paradicsomlé14 kcal
-
40g vörösbor34 kcal
A besűrítéshez
-
6g finomliszt22 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
3g víz0 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
60g tejföl119 kcal
Összesen
770
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsaszívhez
-
500g kacsahús675 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
A besűrítéshez
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
16g víz0 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
300g tejföl594 kcal
Összesen
3844
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsaszívhez
-
22.8g kacsahús31 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.2g paradicsomlé3 kcal
-
9.1g vörösbor8 kcal
A besűrítéshez
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
1.8g mustár1 kcal
-
4.6g tejföl9 kcal
-
0.7g víz0 kcal
A körethez
-
22.8g tészta85 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
13.7g tejföl27 kcal
Összesen
176
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1039.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 277.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 7230 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
770
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176 g
Zsír
-
Összesen 130.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5198.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 427 mg
-
Kálcium 680 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 2499 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1387.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1444 micro
-
Kolin: 478 mg
-
Retinol - A vitamin: 604 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 2250 micro
-
β-crypt 262 micro
-
Likopin 36148 micro
-
Lut-zea 1170 micro
Összesen
3844
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1648 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A kacsaszívhez
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
-
ételízesítő ízlés szerint
A besűrítéshez
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 ek mustár
-
2 ek víz
A körethez
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
300 g tejföl
Elkészítés
A kacsaszívhez
- A kacsaszivet mossuk, feldaraboljuk, újra mossuk, lecsurgatjuk.
- A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
- A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, majd a kacsaszivet, beleöntjük a paradicsomlevet, 1-2 dl vörösbort, ha úgy látjuk, kevés vizet is. Sózzuk, és borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, feltesszük főni.
- Időnként nézzük meg, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesíthetjük. Kóstolásnál nézzük, megfőtt-e. Ha igen, és kész, kikapcsoljuk.
- Kis tálba téve, a lisztet a tejföllel, kevés vízzel és a mustárral simává keverjük.
- Feltesszük a tésztának a vizet forrni.
- A kacsaszivet feltesszük közepes lángon, ha forr, belekeverjük a mustáros sűrítést, keverés mellett felforraljuk, és ha ez megtörtént, kikapcsoljuk, készen van.
- A forrásban lévő vízbe a tésztákat kifőzzük a leírás szerinti idő alatt, lecsepegtetjük, tálba tesszük.
- A kacsaszíves szószt tálaljuk a tésztával, és ízlés szerint tejföllel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 13620
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Ajánló
Finom vörösbor, amivel főztük.:-) Ásványvíz, előtte egy jó kis leves.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük a szószos ételeket, ez egy kissé fűszeresebb és borral ízesített szósz. Nagyon jól sikerült - készült már libaszívvel is, pulyka apróhússal, kacsazúzával, csirkezúzával -, most ezen mód. Előtte tárkonyos zöldbablevest készítettem, csipetkével. Finom ebéd került ki belőle.:-)