r
Nosalty Logó

Kacsapecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsapecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    492.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12340.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    6063 mg
  • Nátrium
    4327 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    476 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    150 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    893 micro
  • Kolin:
    1567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6061 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 5093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az aprólékját eltesszük későbbre egy jó leveshez. A melle résznél beirdaljuk a bőrét. A sóval alaposan kívül-belül bedörzsöljük. Zsírral megkenjük. A fűszerekkel meghintjük szintén. Az almákat megmossuk, kacsába dugdossuk jó pár fokhagymagerezd kíséretében.
  2. A jénaiba vastagabb (2 cm) hagymakarikákat, illetve a megtisztított sárgarépa-karikákat teszünk. Erre az elkészített ágyra helyezzük a kacsát. A maradék fokhagymát köréje szórjuk.
  3. Alufóliával letakarjuk, a 180 C fokon előmelegített sütőbe tesszük. 1 óra elteltével meglocsoljuk a keletkezett zsiradékkal, hozzátesszük a félig főzött burgonyaszeleteket. Így még 30 percet sütjük gyakran locsolgatva.
  4. A kacsát grillen még 10-15 percet sütjük szép pirosra. Piros káposztát még készítünk mellé. A köreteket variálhatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 115 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 43035
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 27.

Ajánló

A pecsenye mellé, köretnek főtt petrezselymes burgonyát, rizst, piros káposztát szervírozhatunk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapokon, ünnepeken, vasárnapi asztalon szeretjük a ropogósra sült kacsát. A sok fűszer, ízlés szerint, csodás ízeit adja át a sültnek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...