adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
636
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
5093
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1542.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 758 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 436.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 758 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
636
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 492.1 g
Zsír
-
Összesen 181.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1954 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12340.5 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 865 mg
-
Foszfor 6063 mg
-
Nátrium 4327 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 3492.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1209 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 476 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 150 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 893 micro
-
Kolin: 1567 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6061 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 448 micro
Összesen
5093
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az aprólékját eltesszük későbbre egy jó leveshez. A melle résznél beirdaljuk a bőrét. A sóval alaposan kívül-belül bedörzsöljük. Zsírral megkenjük. A fűszerekkel meghintjük szintén. Az almákat megmossuk, kacsába dugdossuk jó pár fokhagymagerezd kíséretében.
- A jénaiba vastagabb (2 cm) hagymakarikákat, illetve a megtisztított sárgarépa-karikákat teszünk. Erre az elkészített ágyra helyezzük a kacsát. A maradék fokhagymát köréje szórjuk.
- Alufóliával letakarjuk, a 180 C fokon előmelegített sütőbe tesszük. 1 óra elteltével meglocsoljuk a keletkezett zsiradékkal, hozzátesszük a félig főzött burgonyaszeleteket. Így még 30 percet sütjük gyakran locsolgatva.
- A kacsát grillen még 10-15 percet sütjük szép pirosra. Piros káposztát még készítünk mellé. A köreteket variálhatjuk is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 115 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 43035
- Feltöltés dátuma: 2017. január 27.
Ajánló
A pecsenye mellé, köretnek főtt petrezselymes burgonyát, rizst, piros káposztát szervírozhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Születésnapokon, ünnepeken, vasárnapi asztalon szeretjük a ropogósra sült kacsát. A sok fűszer, ízlés szerint, csodás ízeit adja át a sültnek.